A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664586.2089.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iohannis: „Avem responsabilitatea de a actiona in fata mobilizarilor extremiste”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-01-2016, ora 16:16

Iohannis: „Avem responsabilitatea de a actiona in fata mobilizarilor extremiste”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului in care subliniaza ca trebuie actionat, ''fara teama si cu neclintita impotrivire, in fata mobilizarilor extremiste sau radicale".

"Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului este dedicata memoriei colective a suferintei, dar ne obliga totodata sa ramanem cu ochii deschisi si sa privim lucizi in continuare la modul in care functioneaza societatea noastra. Cunoasterea si insusirea lectiei tragice a Holocaustului reprezinta armele sigure de prevenire, combatere si neutralizare a tuturor formelor de antisemitism, xenofobie si extremism care pot, inca, sa renasca intr-o colectivitate umana. In ultimii ani, negarea Holocaustului ori retorica plina de ura a trecutului au fost intens combatute de statul roman prin actiuni concrete de condamnare a ororilor si de pastrare a memoriei victimelor si sunt ferm convins ca asa trebuie sa actionam si in continuare. in acelasi timp, vreau sa subliniez ca avem responsabilitatea de a actiona, fara teama si cu neclintita impotrivire, in fata mobilizarilor extremiste sau radicale, menite sa fragilizeze eforturile noastre de pana acum", afirma seful statului, in mesajul publicat de Administratia Prezidentiala.

Potrivit presedintelui Iohannis, aceasta zi reprezinta un prilej de amintire si de recunostinta fata de victimele Holocaustului din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, afirmand ca aceasta a fost "o perioada tragica din istoria omenirii, in care semeni de-ai nostri au fost victimele campaniilor de teroare, exterminare si distrugere in masa pe motive rasiale, etnice sau nationale, scene de crima greu de imaginat in lumea contemporana".

El aminteste ca anul acesta Romania va prelua presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), apreciind ca aceasta este o oportunitate de a demonstra progresele facute de tara noastra in privinta asumarii trecutului, dar si pentru a avansa masuri pentru consolidarea educatiei in domeniul Holocaustului in randul tinerilor.

"In acest sens, Romania se angajeaza sa intreprinda demersurile necesare pentru ca istoria Holocaustului sa fie pretutindeni cunoscuta, iar lectiile trecutului sa devina fundamente pentru pace si stabilitate. Fie ca amintirea victimelor sa ramana vesnica in inimile noastre!", conchide seful statului.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii