A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675709.2123.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inventia mecanicului auto care va salva sute de mii de copii si femei (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-11-2013, ora 12:37

Inventia mecanicului auto care va salva sute de mii de copii si femei (VIDEO)

Articol de Cristian Amariei

Ideea i-a venit lui Jorge Odon in timp ce dormea. Cumva, in subconstient, el a facut legatura intre clipul video pe care in vazuse pe Youtube si in care era explicat modul in care cineva poate scoate un dop cazut intr-o sticla si o metoda similara care ar putea ajuta la scoaterea unui bebelus blocat in canalul nasterii.

In varsta de 59 de ani, Odon, un mecanic auto din Argentina, a creat primul prototip in bucatarie folosind un borcan de sticla pe post de uter, o papusa pe post de copil, un sac din material textil si o maneca.

Desi pare greu de crezut, ideea care a fost pusa in practica in bucatarie a primit aprobarea de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar acum, o companie americana specializata in domeniul tehnologiilor medicale a autorizat crearea dispozitivului.

Folosind dispozitivul Odon, un medic strecoara o punga de plastic in interiorul unei maneci de plastic lubrifiate care este fixata in jurul capului copilului. Apoi, in maneca se introduce aer pentru ca aceasta sa se umfle si sa prinda capul copilului, in timp ce medicul trage punga de plastic pana ce copilul este scos afara.

Acum, specialistii sustin ca tehnica are un potential enorm de a salva copiii din tarile sarace si poate chiar de a reduce numarul nasterilor prin cezariana.

Aproximativ 10% din cele 137 de milioane de nasteri care au loc anual sufera complicatii serioase. Mai mult, aproximativ 5,6 milioane de copii sunt nascuti morti sau mor imediat dupa nastere. In acelasi timp, 260.000 de femei mor anual in timpul nasterii. Distocia, care poate aparea atunci cand capul copilului este prea mare pentru a putea iesi singur, este unul dintre factorii care pot complica grav o nastere.

Desi, dispozitivul Odon Device va trebui sa fie supus unor noi teste, medicii sustin ca acesta pare a fi mai sigur pentru moase care dispun de un minimum de pregatire medicala.

Pana acum, dispozitivul Odon a primit un grant de la United States Agency for International Development si de la Grand Challenges Canada.

Pana acum, metoda a fost testata in siguranta doar pe 30 de femei argentiniene, internate dar care au nascut inainte de termen.

Acum, urmeaza ca specialistii sa mai testeze dispozitivul pe 100 de femei din China, Africa de Sud si India, care vor fi in travaliu normal si pe alte 170 de femei in travaliu distocie.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: inventie, copii, mame
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii