ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-11-2013, ora 05:30

Interviul de angajare: Cum raspunzi la "Spune-mi despre tine" ?

Articol de Madalina Irimia

Atunci cand mergi la un interviu de angajare, in special daca este vorba de o functie superioara, cu siguranta intervievatorul te va ruga sa vorbesti despre tine. Multi oameni se tem de aceasta intrebare, pentru ca nu stiu exact ce ar trebui sa raspunda. Iata cateva exemple care te vor ajuta pe viitor:

Ii poti spune in cateva cuvinte cine esti - trei trasaturi importante despre personalitatea ta si care se potrivesc cu locul de munca ii atrag atentia, ii arata ca poti fi concisa si ca ai idei creative.

Motto-ul tau - daca ai un citat dupa care te ghidezi, un motto sau filosofia personala, ii poti spune chiar asta. Astfel ii arati ca dezvoltarea personala este importanta pentru tine si ca te poti motiva singura atunci cand ajungi in impas.

Ce spun prietenii - ce spun despre tine persoanele care te cunosc cel mai bine? Nu este vorba de parinti, ci despre prietenii apropiati, cu care te simti in largul tau. Astfel, ii arati angajatorului ca stii cum esti vazuta de ceilalti.

Complimentele celorlalti - te poti folosi de ce spun cei din jurul tau despre tine ca de un testimonial. Ii arati celui care iti ia interviul ca esti deschisa la feedback si ca te cunosti.

Ia aminte ca acestea sunt doar cateva exemple si reprezinta doar inceputul raspunsului. Pentru fiecare lucru pe care il spui despre tine, trebuie sa fii pregatita si cu un exemplu clar, interesant si concis, care sa ii atraga atentia celui care iti ia interviul si sa-l faca sa te tina minte.

In plus, ce spui este mai putin important decat modul in care o spui - trebuie sa dai dovada de incredere in sine, entuziasm si respect de sine. Si viteza cu care raspunzi poate avea o greutate in decizia angajatorului - incearca sa eviti pauzele lungi si vorbeste cat mai coerent. Pana la urma, iti faci "reclama" buna tie.

Sursa: unica.ro

Foto: incont.ro

     
Tag-uri: interviu, angajare, job
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii