ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2015, ora 16:06

Interesul romanilor pentru produsele dietetice creste cu peste 20% in perioada verii

Articol de Madalina Irimia
Romanii acorda un interes din ce in ce mai mare sanatatii si aspectului fizic in perioada verii, vanzarile de pe segmentul de produse dietetice crescand cu peste 20% in lunile iulie – august, in comparatie cu celelalte luni din an, potrivit unui studiu remis marti.

Clientii care cumpara cel mai des produse dietetice sunt in proportie de 80% femei de peste 25 de ani, cu venituri peste medie, interesate de un stil de viata sanatos si de o conditie fizica buna in perioada verii.

Contrar preconceptiilor gresite care incadreaza produsele dietetice in categoria alimentelor ‘fara zahar’ sau cu ‘0% grasimi’, acest termen se refera, conform AlimenteSpeciale.ro, in primul rand, la alimentele recomandate in diferite afectiuni si regimuri alimentare, din care trebuie sa lipseasca un element contraindicat de afectiunea in cauza.

Indulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele, sucurile, supele, laptele vegetal si dulciurile sarace in calorii se regasesc in topul celor mai cumparate produse in aceasta perioada, cosul mediu de cumparaturi atingand, in medie, valoarea de 250 lei.

Daca in cazul bolnavilor de diabet produsul dietetic este echivalentul unui aliment cu indice glicemic scazut, in cazul celiacilor acesta se refera la produsele fara gluten, in cazul bolnavilor de fenilcetonurie la cele sarace in proteine, in cazul intolerantei la lactoza la alimentele fara lapte si, in cele din urma, in cazul dietelor de slabire, la produsele alimentare sarace in carbohidrati sau cu un continut caloric scazut. Tocmai pentru a diminua riscul unor astfel de confuzii, in magazinul nostru am segmentat categoriile de produse in functie de afectiunea sau dieta careia i se adreseaza’, precizeaza biologul Maria Martac.

Pericolele cele mai mari cu privire la produsele de slabit intervin, de cele mai multe ori, din cauza substantelor chimice adaugate pentru a substitui un element din varianta originala, fara de care alimentul nu ar mai avea acelasi gust, culoare sau consistenta, spun reprezentantii AlimenteSpeciale.ro. 3

Colorantii, conservantii si, nu in ultimul rand, carbohidratii continuti de unele produse recomandate in regimurile de slabire nu doar ca au efecte nocive, dar nu isi ating nici scopul pentru care au fost create.

Sursa: financiarul.ro
     
Tag-uri: romani, iaurt, interes
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii