ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2014, ora 15:00

Inteligenta copiilor e scrisa in gene

Articol de Madalina Irimia

In medie, intre 20 si 40% din inteligenta unui copil este mostenita, a constatat o echipa internationala de cercetatori.

In studiul nostru am descoperit ca intre 20 si 40 de procente dintre variatiile din IQ-ul din copilarie sunt determinate de factori genetici”, a explicat coordonatorul studiului, de. Beben Benyamin, de la Universitatea din Queensland, scrie descopera.ro.

Benyamin sustine ca studii anterioare realizate asupra gemenilor si familiilor au sugerat ca genele ar putea fi responsabile pentru 40% din inteligenta din copilarie. dar, tot el este de parere ca astfel de concluzii sunt controversate deoarece separarea factorilor de mediu este imposibila.

Pentru a contracara aceste limitatii ale studiilor realizate pe familii, Benyamin a folosit informatii genetice din Australia, marea Britania, Olanda si SUA. Mai exact, echipa coordonata de el a analizat probe ADN si rezultate ale testului IQ de la aproape 18.000 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Prin acest experiment, oamenii de stiinta au dorit sa afle daca pot corela modele ale diferentelor de ADN, cu cele ale IQ-ului.

Citeste mai mult pe descopera.ro.

Foto: mmnetwork.com.my

     
Tag-uri: inteligenta, copii, gene
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii