A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664492.3047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza in premiera o conferinta nationala despre alternativele educationale si invatamantul particular
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-04-2013, ora 12:23

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza in premiera o conferinta nationala despre alternativele educationale si invatamantul particular

Articol de Madalina Irimia

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi lanseaza ciclul de conferinte Paradigmele educatiei moderne – viziune, valori, modele. Prima conferinta nationala, Pluralism si alteritate in educatie – perspective teoretice si praxiologice, organizata in parteneriat cu Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, are ca obiectiv general promovarea invatamantului alternativ si particular din perspectiva diversitatii ofertei educationale si a realizarii unei educatii individualizate care respecta aptitudinile, interesele, nevoile si ritmul propriu de dezvoltare ale copilului.

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi doreste sa ilustreze si prin acest eveniment deschiderea si aprecierea pentru valorile autentice promovate de alternativele educationale si de unitatile particulare de invatamant, venind in acelasi timp in intampinarea cererii parintilor, sprijinindu-i in alegerea celui mai potrivit traseu educational pentru copii lor. Conferinta s-a nascut din dorinta de a populariza ofertele educationale si specificul acestora, intr-un cadru profesionist, elevat, la cele mai inalte standarde, plecand de la convingerea ca doar un univers educational divers este complet si poate satisface toate cerintele, in interesul copiilor. Incercam astfel sa abordam educatia din perspectiva unicitatii fiintei umane, care are nevoie de propriul traseu al devenirii, de libertate de gandire si expresie, de posibilitatea alegerii, evitandu-se inscrierea, sablonul, uniformizarea demersului didactic sau pedagogic. ” a subliniat prof. dr. Camelia Gavrila, initiatoarea acestui proiect.

Conferinta se deschide miercuri, 17 aprilie 2013, incepand cu ora 9.00, in Aula ”Mihai Eminescu” a Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, in prezenta reprezentantilor Ministerului Educatiei si a unor personalitati de marca din spatiul universitar iesean.

Activitatea consta atat in conferinte in plen, cat si pe trei sectiuni: Alternativele educationale – abordari ale educatiei centrate pe elev; Politici manageriale si de leadership in contextul invatamantului de stat si particular. Provocari, dileme, solutii, modele de buna practica si Ethos-ul scolii – traditie si creativitate in paradigmele scolii romanesti.

Manifestarea cuprinde si o inedita expozitie educationala a alternativelor educationale si a unitatilor de invatamant particular din judetul Iasi, organizata in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi. Vizitatorii au ocazia de a afla astfel mai multe detalii despre specificul alternativelor prezentate, vizionand filme de prezentare si consultand diverse materiale care detaliaza modul de abordare al educatiei preuniversitare din perspectiva fiecarei unitati de invatamant particular in parte.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii