ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2015, ora 11:11

Inlocuitori de post pentru 10 alimente

Articol de Madalina Irimia
In perioada postului, ne putem confrunta adesea cu lipsa de inspiratie in bucatarie. In ciuda acestui fapt, trebuie sa stiti ca exista o varietate de combinatii si de retete care mai de care mai delicioase, ce ne pot ajuta sa trecem mult mai usor peste aceasta perioada.

Pana la urma, trebuie sa luam in considerare ca acesta este un mod de viata pentru multe persoane, si anume veganii. Dieta vegana, precum postul, presupune eliminarea produselor de origine alimentara din alimentatie.

Iar pentru a va fi mai usor, ne-am gandit sa va prezentam 10 inlocuitori pentru cele mai uzuale alimente pe care le folosim in bucatarie. Iata care sunt acestia:

1. Lapte

Laptele se poate inlocui foarte usor in orice reteta. Puteti folosi lapte de soia, lapte de orez, lapte de ovaz sau lapte de migdale.

2. Unt

Untul se poate inlocui foarte usor cu margarina vegetala. Totusi, trebuie sa cititi cu atentie eticheta inainte de achizitionare, caci nu toate tipurile de margarina sunt de post. De asemenea, puteti inlocui untul cu ulei de floarea soarelui, de porumb sau de rapita,

3. Iaurt

Exista si iaurt de post, desi asta poate suna straniu. Iaurtul de post este realizat din soia sau din nuca de cocos si este un substitut foarte bun pentru iaurtul clasic.

4. Ciocolata

Sigur imposibilitatea de a mai manca ciocolata ii determina pe multi sa aleaga sa nu tina post, insa vestea buna este ca nici nu trebuie sa ne abtinem de la ciocolata in aceasta perioada. Exista multe sortimente de ciocolata ce nu contin lapte si pot fi folosite la pregatirea prajiturilor sau pot fi consumate si ca atare.

5. Gelatina

Probabil multe dintre gospodine au fost dezamagite ca nu pot pregati un anumit desert din cauza ca gelatina este un produs de origine animala. Vesti bune: gelatina poate fi inlocuita cu succes cu agar, un gelifiant natural ce se regaseste in magazinele naturiste.

6. Oua

Cel mai comun inlocuitor pentru oua este tofu moale; aceasta poate fi folosit cu succes in retete. De asemenea, in cazul prajiturilor se mai pot folosi piureurile din diferite fructe (mere, banane sau prune) sau iaurtul de soia.

Mai multe pe gustos.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii