A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736145554.0146.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inlocuirea untului cu uleiuri vegetale ar putea sa creasca riscul de boli de inima, nu sa-l scada
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2016, ora 08:38

Inlocuirea untului cu uleiuri vegetale ar putea sa creasca riscul de boli de inima, nu sa-l scada

Articol de Cristian Amariei
Inlocuirea untului cu uleiuri vegetale ar putea sa creasca riscul de boli de inima, nu sa-l scada, potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal.

Studiul arata ca desi persoanele care evita untul au un nivel al colesterolului redus, acestia prezinta un risc mai mare de deces.

Trecerea de la grasimi Omega-6 saturate la cele nesaturate a fost asociata cu un nivel al colesterolului mai scazut, dar nu si la asteptata reducere a numarului de decese din boli de inima.

O echipa de cercetatori a reluat un studiu vechi "randomizat" asupra acestui subiect, efectuat in Minnesota (SUA) intre 1968 si 1973, dar ale carui rezultate nu fusesera facute publice integral. Din aproape 10.000 de persoane, dintre care jumatate primisera o alimentatie incluzand grasimi saturate (carne, unt, smantana) si cealalta jumatate, uleiuri vegetale bogate in acid linoleic (omega 6), cum ar fi ulei de porumb sau de floarea-soarelui, cercetatorii americani au observat o scadere a nivelului colesterolului de aproximativ 13%, dar nicio reducere a bolilor cardiovasculare sau a mortalitatii, indiferent de cauze.

De mai multe decenii, consumul de laptele integral, branza, smantana si unt a fost asociat cu un nivel ridicat de colesterol, care blocheaza arterele si s-a recomandat inlocuirea lor cu uleuri vegetale si margarina. Cu toate acestea, ultimele studii arata ca inlocuirea grasimilor saturate cu cele polinesaturate din uleiuri vegetale ar putea sa nu ofere protectie impotriva bolilor de inima.

Cercetatorii britanici sunt de parere ca s-au supraestimat beneficiile inlocuirii grasimilor saturate cu uleiuri vegetale. inlocuirea grasimii animale cu ulei vegetal in dieta ar putea sa nu scada riscul de boli de inima, ba chiar ar putea sa-l mareasca.
O posibila explicatie ar putea tine de faptul ca multe dintre persoanele care renunta la grasimi saturate, incep sa consume mai multi carbohidrati rafinati, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Studiul a creat nenumarate controverse, iar seful Agentiei de Sanatate Publica a Marii Britanii, nutritionistul Alison Tedstone, a declarat: „Dovezile de pana acum arata ca un consum ridicat de grasimi animale creste nivelul colesterolului si este asociat cu un risc mai mare de boli de inima. Oamenii consuma prea multe grasimi de origine animala. Asta inseamna prea multe calorii care pot duce la kilograme in plus si chiar la obezitate.”

Multe alimente daca sunt consumate in cantitati mari pot fi daunatoare, dar altfel sunt perfect sigure pentru organism. De ani buni modul in care sunt privite grasimile animale a inceput sa fie contestat si chestionat de nenumarate studii.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  09.07.2017 14:27

wh0cd965261 Viagra 50 Mg resource pfizer online viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii