ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-08-2016, ora 09:22

Injectia epidurala: mituri vs adevaruri

Articol de Cristian Amariei
De la zi la zi, de la o nastere la alta, creste semnificativ numarul femeilor care aleg anestezii pentru a-si aduce pe lume pruncii. In conformitate cu cercetarile efectuate de catre Departamentul de Anestezie de la Universitatea din Colorado, tot mai multe femei profita de tehnologia moderna si aleg sa foloseasca analgezice si anestezie pentru ameliorarea durerii in timpul nasterii. Doar un procent mic de femei, aproximativ 6-10%, opteaza pentru nasterea naturala. Cu toate acestea, despre injectia epidurala circula o serie de mituri. Iata cateva dintre cele mai cunoscute.

Folosirea anesteziei epidurale creste sansele de a avea nevoie de o cezariana.

Un studiu mediatizat de Dr. Cynthia Wong, un profesor asociat de Anesteziologie de la scoala de Medicina, Universitatea Northwestern Feinberg, demonstreaza contrariul. Studiul desfasurat pe o perioada de trei ani a fost realizat pe 750 de mame care au primit medicamente impotriva durerii atunci cand acestea au fost dilatate mai putin de 4 centimetri. Jumatate dintre participanti a primit pastile, iar cealalta jumatate a primit o injectie epidurala. In cadrul studiului, procentul de femei care a primit injectia epidurala in travaliul timpuriu a avut o rata de cezariana putin mai mica decat grupul care a primit calmantele. Nu numai ca rata de cezariana a fost mai mica, dar travaliul in sine a fost mai scurt.

Injectiile epidurale functioneaza intotdeauna.

Ar fi frumos sa putem spune ca acestea functioneaza intotdeauna, dar, la fel ca orice procedura medicala, lucrurile nu se intampla intotdeauna asa cum este planuit. Ocazional, medicamentul din anestezie nu este inserat decat partial in corp. Cand se intampla acest lucru, pacientul poate simti o usoara stare de relaxare, dar, cu toate acestea, durerile nu vor inceta. Acest lucru se intampla doar intr-un procent mic de pacienti, in jur de 5%, si poate fi in mod normal corectat de catre anestezist (de multe ori fara a fi nevoie sa se repete procedura).

Nu veti sti cand sa impingeti atunci cand sunteti sub efectul injectiei epidurale.

Exista un oarecare adevar in acest mit. E posibil sa nu se simta nevoia de a impinge daca v-a fost injectata o epidurala. Cu toate acestea, exista mai multe lucruri care se pot face pentru a va ajuta sa nasteti. Cea de a doua etapa a travaliului incepe atunci cand uterul se dilata 10 cm, iar atunci puteti incepe incordarea muschilor abdominali pentru ca bebelusul sa iasa. Este posibil sa fiti sfatuita sa impingeti cat mai repede, chiar daca nu simtiti aceasta dorinta. De asemenea, anestezistul poate ajusta epidurala, astfel incat sa puteti simti nevoia de a impinge.

Daca asteptati prea mult timp, nu puteti obtine o injectie epidurala.

Puteti beneficia de o injectie epidurala oricand doriti, cu conditia ca acest serviciu sa fie disponibil, (daca va este refuzata injectia epidurala, acest lucru se datoreaza cel mai adesea indisponibilitatii unui anestezist de a ajunge la spital suficient de rapid pentru a administrarea ei.) Motivul principal pentru care nu se recomanda asteptarea pana aproape de nasterea propriu-zisa nu se datoreaza faptului ca nu se poate obtine o epidurala, ci pentru ca aceasta are nevoie de putin timp pentru a-si face efectul si pentru a va scapa de durerile pe care nu doriti sa le mai simtiti.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii