A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664309.0197.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ingredientele din sampon de care trebuie sa te feresti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2016, ora 11:18

Ingredientele din sampon de care trebuie sa te feresti

Articol de Madalina Irimia
Femeile ar trebui sa fie mult mai atente atunci cand cumpara un sampon. Pe langa continutul de agenti de curatare, samponul contine si o multime de ingrediente care dauneaza firelor de par. Astfel, specialistii recomanda sa citim cu atentie etichetele de pe sticlele de sampon inainte sa il cumparam.

Printre ingredientele daunatoare din compozitia sampoanelor se numara conservantii, agentii de ingrosare sau alcoolul. Iata ce influenta au fiecare dintre aceste substante asupra parului nostru, potrivit organicolivia.com.

Conservantii sunt substante chimice care irita scalpul si pot spori productia de sebum. De asemenea, ei influenteaza nivelul hormonilor si conduc, in timp, la aparitia celulelor canceroase. Se recomanda alegerea unui sampon bio, care, desi nu are un termen de valabilitate mare, este mult mai sanatos.

Sodium Lauryl Sulphate este un alt ingredient de care trebuie sa ne ferim. Este prezent in toate produsele de ingrijire. Este un sulfat care asigura stralucirea parului dupa spalare, insa deterioreaza firul de par, conducand la ceea ce numim varfuri despicate.

Polyethilene glycol, diethanolamine si sodiul chloride dau nastere reactiilor alergice si distrug, in timp, textura firului de par. Trebuie sa alegem sampoane care nu contin aceste trei ingrediente sau, in cel mai rau caz, contin doar unul dintre ele.

Alcoolul dauneaza intregii suprafete a scalpului. Se recomanda, deci, evitarea produselor care contin alcool.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii