ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-11-2016, ora 08:48

Ingrediente care NU trebuie adaugate in salate daca vrei sa slabesti

Articol de Cristian Amariei
Salata este recomandata in cor de toti nutritionistii atat in regimul de slabire, cat si intr-o dieta normala, de mentinere a greutatii, datorita numeroaselor vitamine, minerale si fibre continute. Nu de putine ori insa preferam sa le adaugam salatelor cateva ingrediente care, credem noi, ne confera satietate sau dau un plus de gust, cum ar fi branza, bucatelele de bacon prajit sau crutoanele.

Aceste adaosuri nu sunt deloc indicate, spun expertii, pentru ca transforma salata dintr-un preparat sanatos intr-unul cu multe calorii.

Iata care sunt ingredientele pe care trebuie sa eviti sa le adaugi in salata daca tii dieta!

Bacon – da, are un gust bun, dar poate aduce in plus salatei tale circa 400 de calorii si 30 de grame de grasime. Mai rau este ca nici baconul nu este intotdeauna facut din carne, deci nu are niciun fel de aport nutritional. Cel procesat are la baza grasimi trans, sare si, iti vine sa crezi sau nu, zahar! stim ca iti place sa gasesti bucatele crocante de bacon printre frunzele de salata, dar ar fi o idee buna sa renunti la el daca tii la greutatea ta. Inlocuieste baconul cu ridichi sau ardei gras.

Crutoane – e ca si cum ai manca salata cu paine. Renunta la ele. iti aduc multe calorii in plus, dar si cateva grame de grasime nesanatoasa, pentru ca de multe ori sunt prajite, pentru a avea un gust mai bun.

Prajeli – fie ca vorbim de pui, peste sau creveti. Chiar daca, in mod normal, aceste ingrediente sunt sanatoase, atunci cand le „scaldam” in prealabil intr-o oala mare cu ulei, vor deveni bombe calorice, pline de grasimi si calorii. Alege sa adaugi in salate doar variante de carne la gratar sau fiarta.

Dressinguri cremoase – evita-le! Poti strica bunatate de salata (si eforturile tale de a-ti mentine greutatea) cu astfel de sosuri din comert, pline de calorii si grasimi. Un pliculet de acest gen contine intre 110 si 150 de calorii, cam cat are toata salata. Merita? Noi spunem ca nu! Mai bine fa-ti o vinegreta sau un sos de iaurt cu putina zeama de lamaie. Sunt optiuni mai sanatoase si cu mult mai putine calorii.

Mezeluri, sunca – fie ca vorbim despre sunca de Praga, cea de pui ori de curcan, incearca sa le eviti in salate, pentru ca sunt hiperprocesate si nu-ti aduc acele proteine dupa care organismul tanjeste, ci numai calorii, grasime si sare cu duiumul. Surse excelente de proteine sunt carnea de curcan la gratar sau un ou fiert.

Nuci glazurate in miere – chiar daca dau un gust bun salatei, acestea trebuie evitate, pentru ca aduc organismului o cantitate suplimentara de zahar, care nu face decat sa iti creasca pofta de mancare si sa iti „alimenteze” dependenta de dulce. Alege nucile naturale, neprajite, dar nu exagera nici cu acestea, pentru ca sunt bogate in calorii.

Branza – nu e neaparat o alegere proasta, dar trebuie sa fii atenta la ce sortiment de branza alegi si la cantitate. Branza cheddar, de exemplu, are un continut ridicat de calciu si proteine, dar vine la pachet cu multe grasimi saturate.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: salata, ingrediente, dieta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii