Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Infuzia de galbenele, beneficii si utilitati
Articol de Madalina IrimiaGalbenelele, pe numele stiintific Calendula officinalis, bogate in saponozide triterpenice, flavonoizi si glicozizi flavonici, uleiuri volatile, substante amare, mucilagii, esteri colesterinici, vitamina C, au fost cunoscute si apreciate inca din antichitate de catre greci, egipteni, indieni si arabi.
Infuzia de galbenele se foloseste atat intern, ca cicatrizant, in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, cat si extern.
Si pentru ca suntem dupa Sarbatori cand poate ai exagerat cu mancarea gatita si ai neglijat fructele sau salata de legume, asa ca ai probleme cu digestia, o cana de ceai de galbenele cu miere de albine din belsug iti poate fi de un real folos. Pentru efect imediat, ceaiul se bea cat de fierbinte poti.
Infuzia pentru uz intern se prepara turnand o cana de apa fiarta peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat cateva minute, se strecoara si se bea cald, inaintea meselor principale.
Integral pe ziare.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email