A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664049.4309.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Infuzia de galbenele, beneficii si utilitati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2014, ora 05:09

Infuzia de galbenele, beneficii si utilitati

Articol de Madalina Irimia

Galbenelele, pe numele stiintific Calendula officinalis, bogate in saponozide triterpenice, flavonoizi si glicozizi flavonici, uleiuri volatile, substante amare, mucilagii, esteri colesterinici, vitamina C, au fost cunoscute si apreciate inca din antichitate de catre greci, egipteni, indieni si arabi.

Infuzia de galbenele se foloseste atat intern, ca cicatrizant, in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, cat si extern.

Si pentru ca suntem dupa Sarbatori cand poate ai exagerat cu mancarea gatita si ai neglijat fructele sau salata de legume, asa ca ai probleme cu digestia, o cana de ceai de galbenele cu miere de albine din belsug iti poate fi de un real folos. Pentru efect imediat, ceaiul se bea cat de fierbinte poti.

Infuzia pentru uz intern se prepara turnand o cana de apa fiarta peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat cateva minute, se strecoara si se bea cald, inaintea meselor principale.

Integral pe ziare.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii