ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-03-2014, ora 13:48

Infruntare intre soldatii ucraineni si militarii rusi: Focuri de arma trase in aer la baza aeriana din Balbek, langa Sevastopol

Articol de Cristian Amariei

Nave militare ruse si echipaje ale Pazei de coasta au efectuat exercitii cu munitie reala in Marea Baltica, in largul coastelor enclavei Kaliningrad, in apropiere de Polonia, de tarile baltice, de Germania si Suedia, anunta Ministerul rus al Apararii, citat de RIA Novosti.

Putin a ordonat intoarcerea lor dupa un raport al Ministerului Apararii care afirma ca exercitiile s-au desfasurat cu succes, a declarat Peskov. Exercitiile militare surpriza din centrul si vestul Rusiei au fost lansate miercuri. Acestea au implicat 150.000 de millitari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de razboi si alte echipamente grele.

Flota Rusiei din Marea Neagra le-a cerut fortelor ucrainene din Crimeea sa se predea pana marti, la ora 5 a.m. (03,00 GMT), riscand in caz contrar un asalt militar, a declarat o sursa din ministerul ucrainean al Apararii, pentru agentia Interfax, preluata de Reuters. Biroul de presa al ministerului ucrainean al Apararii al confirmat pentru BBC ca Flota Rusa din Marea Neagra a emis un astfel de ultimatum.

Presedintele rus Vladimiri Putin a vorbit despre situatia din Ucraina. Putin sustine ca preluarea puterii in Ucraina s-a facut ilegal, pe calea armelor si ca in Crimeea nu s-a tras nici un foc de arma.

"Ne rezervam dreptul de a folosi toate mijloacele pentru a proteja acesti oameni [n.r. cetatenii rusi din Ucraina] si consideram ca este perfect legitim. Credem ca Ucraina este natiunea noastra sora. Nu s-a tras un singur foc de arma in Crimeea

Integral pe hotnews.ro

Foto: liberoquotidiano.it

     
Tag-uri: militari, Ucraina, Rusia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii