A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661731.5616.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Informatii de la nastere care iti afecteaza sanatatea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2016, ora 14:04

Informatii de la nastere care iti afecteaza sanatatea

Articol de Madalina Irimia
Poate ai impresia ca daca mananci corect, faci miscare si stai departe de vicii esti sanatoasa, insa lucrurile nu stau chiar asa. Vezi cum iti influenteaza sanatatea modul in care ai venit pe lume.

Istoricul familial poate da indicii serioase despre mostenirea ta genetica, dar la fel de importante sunt si ordinea in care te-ai nascut, greutatea pe care ai avut-o la nastere si cati ani avea mama ta in acel moment.

Cum te afecteaza greutatea de la nastere

Daca atunci cand te-ai nascut aveai mai mult de 5 kilograme si mai putin de 2,5 kilograme, ai un risc mai mare de a suferi de probleme cu vederea, de auz sau cognitive, potrivit prevention.com. Aceste afectiuni pot aparea in prima parte a vietii, sustin cercetatorii britanici, care au analizat mai bine de 400.000 de oameni. Specialistii de la Universitatea din Manchester sustin ca problemele cognitive si senzoriale pot aparea deoarece nu ai primit nutrientii necesari inainte de nastere.

Efectele varstei mamei asupra sanatatii tale

Daca mama ta avea peste 30 de ani atunci cand te-a nascut, riscul sa suferi de depresie sau anxietate la 20 de ani este mai mare, potrivit unui studiu al Asociatiei Americane de Psihologie. Femeile nascute de mame care aveau peste 30 de ani aveau un nivel de stres mai mare decat cele mai tinere. Autorii studiului au sustinut ca legatura mama-fiica este afectata de diferenta de 30 de ani, iar relatia dintre cele doua este mai tensionata si mai stresanta. In plus, mamele in varsta au un risc mai mare de a suferi de probleme serioase de sanatate atunci cand fiicele lor sunt tinere, un alt factor care contribuie la aparitia depresiei.

Ce spune ordinea in care te-ai nascut in familie despre sanatatea ta

Daca esti primul nascut in familie, riscul de a avea probleme cu kilogramele in plus este mai mare, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii suedezi pe 13.000 de perechi de surori. Oamenii de stiinta au constatat ca primii nascuti aveau un risc cu 29% mai mare de a fi supraponderali, iar riscul de obezitate era de 40%. Specialistii nu stiu cauza exacta a acestei situatii, insa cred ca are de-a face cu circulatia sangelui la nivelul placentei. In timpul primei sarcini, vasele de sange sunt mai inguste, astfel ca nutrientii nu ajung la fat la fel de usor ca in timpul celorlalte sarcini.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii