ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-07-2016, ora 09:06

Influenta genetica este aceeasi in caz de depresie sau fericire (STUDIU)

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu, publicat in revista Molecular Psychology, arata ca aceleasi gene care predispun oamenii la depresie ii pot predispune si la sentimente pozitive, potrivit Daily Mail, citata de Mediafax.

Psihologii din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii afirma ca aceasta combinatie de mici schimbari care au loc in genele oamenilor ii pot predispune la sensibilitate la mediul inconjurator, ceea poate schimba perspectivele mentale si afecta sanatatea emotionala.

Mai mult decat atat, specialistii cred ca descoperirile lor pot conduce catre abordari personalizate de tratare a bolilor psihologice.

Profesorii Elaine Fox (de la Universitatea Oxford) si Chris Beevers (de la Universitatea din Austin, Texas) au revizuit o serie de cercetari ce analizeaza influenta genetica si starile emotionale. Au descoperit ca, in general, factorii de mediu si cei genetici au un impact major asupra sanatatii emotionale a oamenilor.

Cercetarile anterioare au identificat un numar de markeri genetici, care ar putea fi asociati cu riscul de dezvoltare a conditiilor psihologice.
Psihologii afirma ca este nevoie sa se combine studiile despre genetica sanatatii mentale cu filtrele persoanale ale omului, metoda de baza de a interpreta ce se intampla in jur.

'Prejudecatile cognitive au loc cand oamenii interpreteaza in mod constant situatii prin intermediul unui filtru mental particular - cand oamenii au o prejudecata cognitiva care evidentiaza aspectele sau gandurile negative, acestia sunt mai predispusi la riscul de a suferi de o boala psihologica', a explicat profesorul Beevers.

'Exista multe cercetari despre aceste prejudecati si despre genele care predispun oamenii la boli mentale. Noi asta sugeram: ar face mai mult sens sa combinam aceste doua zone de interes'.

In lucrarea lor, cei doi descriu cum construirea unor profiluri mari de factori genetici de risc ar putea fi folosita pentru a determina cum mediul inconjurator afecteaza o persoana, bazandu-se pe riscul genetic de referinta.

De exemplu, pentru o persoana cu un grad ridicat de risc, acesti factori genetici sunt mai predispusi sa fie sensibili la efectul mediului inconjurator, decat o persoana care are un grad scazut, deci mai putini factori de risc.
Aceasta informatie ar putea fi folosita pentru a evidentia ce tip de persoane sunt mai predispuse sa dezvolte prejudecati cognitive negative, ce pot duce catre depresie.

'Daca iei o gena care este conectata cu o boala mentala si compari persoanele care au aceeasi varianta genetica, devine clar ca ceea ce se intampla cu sanatatea lor emotionala se bazeaza pe mediul inconjurator', a spus profesorul Fox.
Potrivit cercetatorilor, mai multe teste sunt necesare pentru a arata cum interactiunea dintre genetica si mediul inconjurator afecteaza sanatatea emotionala a oamenilor.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (6)  
Jasonicoca,  02.08.2017 01:52

ev8kk11mkhmjhhafu9 baidu zjjcx3lufbt2g830su

   
johhnyFox,  13.07.2017 14:28

uu8bd0q5ebyupkr5ue google google nqgsho0lvc3bvbbrna

   
johhnyFox,  11.07.2017 21:35

b3ljykbvs365mxq0vy google google xfjd9aotl4qpnrk157

   
JerryKah,  05.07.2017 12:37

xtfa28p3ghn7u0kmzn google google nkkmqistdx7xkuy9hj

   
JerryKah,  02.07.2017 23:00

viu654dk8w5yxvxu58 google google li0oillunqyos8ca5c

   
CharlesLof,  31.05.2017 01:05

wh0cd74712 indocin celexa WELLBUTRIN ONLINE ampicillin furosemide

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii