ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2015, ora 11:33

Infidelii, dati de gol de marimea degetului aratator!

Articol de Cristian Amariei
Raportul dintre lungimea degetului aratator si cea a degetului inelar ar putea sa indice gradul de fidelitate al unei persoane, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la universitatile Oxford si Northumbria din Marea Britanie, informeaza francetvinfo.fr.

Inainte de a se angaja intr-o casatorie, oamenii ar trebui sa examineze mainile viitorului partener de viata, intrucat acel raport dintre degetul aratator si cel inelar ar putea sa indice inclinatia unei persoane spre fidelitate sau, dimpotriva, spre infidelitate, afirma autorii studiului, publicat recent in revista britanica Biology Letters.

Potrivit altor studii, un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul in timpul sarcinii determina mai tarziu, in viata adulta a acelei persoane, un caracter mai putin inclinat spre fidelitate. Or, nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferenta de marime dintre degetul aratator si cel inelar. in timpul sarcinii, fetusul este supus actiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali: cei estrogeni, hormonii feminini, favorizeaza lungirea degetului aratator, in timp ce testosteronul, hormonul masculin, contribuie la cresterea in lungime a degetului inelar.

Cercetatorii de la universitatile Oxford si Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un esantion de 1.314 britanici - barbati si femei - si au comparat rezultatele lor cu cele obtinute dintr-un studiu despre comportamentele sociale si sexuale, realizat pe un esantion de 595 de voluntari nord-americani si britanici.

"In ambele populatii studiate, am observat ceea ce pare sa fie un grup de barbati si femei mai inclinati spre fidelitate si un alt grup de barbati si femei mai inclinati spre vagabondaj sexual", a explicat Rafael Wlodarski, profesor de psihologie la Universitatea Oxford, unul dintre autorii studiului.

Potrivit studiului britanic, procentul de barbati inclinati spre vagabondaj sexual ar fi in medie de 57% (restul de 43% dintre barbati fiind inclinati spre fidelitate). in schimb, 47% dintre femei sunt inclinate spre vagabondaj sexual (iar restul de 53% sunt inclinate spre fidelitate).

Prezenta celor doua grupuri in randul populatiei umane ar explica motivul pentru ca, in regnul animal, "fiinta umana a figurat intotdeauna la jumatatea distantei dintre speciile monogame si speciile poligame", afirma autorii studiului.

Totusi, oamenii de stiinta spun ca studiul care a analizat lungimea degetelor sugereaza un procent mai mare de barbati si femei inclinati spre infidelitate in comparatie cu rezultatele obtinute de studiile bazate pe sondaje si chestionare.

"Comportamentul uman este influentat de numerosi factori, precum mediul si experienta de viata, iar ceea ce se intampla in timpul vietii uterine ar putea avea un efect minor asupra unui lucru atat de complex precum relatiile sexuale umane", a subliniat Robin Dunbar, profesor la Universitatea Oxford, unul dintre ceilalti autori ai studiului.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii