A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830549.5945.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

India: Proportia populatiei hinduse scade sub 80% din total, iar cea a musulmanilor creste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2015, ora 11:55

India: Proportia populatiei hinduse scade sub 80% din total, iar cea a musulmanilor creste

Articol de Cristian Amariei
Proportia populatiei hinduse din totalul indienilor a scazut sub nivelul de 80% pentru prima data de la proclamarea independentei Indiei, iar presa indiana sustine ca precedentul guvern a amanat intentionat publicarea acestor date pentru ca ele indica o crestere a numarului musulmanilor, informeaza miercuri Reuters.

Membri ai Partidului Poporului Indian (BJP, nationalist), aflat la guvernare, care a obtinut puterea anul trecut, si-au exprimat ingrijorarea fata de numarul in crestere al musulmanilor in India.

Rezultatele recensamantului arata ca hindusii reprezentau 79,8% din cele 1,2 miliarde de locuitori ai Indiei in 2011, fata de 80,5% in urma cu zece ani.

Proportia musulmanilor ajunsese in 2011 la 14,2% din populatie, fata de 13,4% in anul 2001, iar crestinii reprezentau in continuare 2,3%.

Sakshi Maharaj, un preot hindus devenit politician, a provocat o dezbatere aprinsa la inceputul acestui an atunci cand a declarat ca femeile hinduse ar trebui sa nasca fiecare cate patru copii pentru a asigura supravietuirea religiei hinduse.

La primul recensamant, organizat in 1947, populatia hindusa reprezenta 84,1% din locuitorii tarii. De atunci, populatia totala a Indiei a sporit cu aproape o cincime.

Potrivit previziunilor Natiunilor Unite, India va deveni cea mai populata tara din lume in anul 2022, depasind astfel China.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii