ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-02-2013, ora 11:15

India: Daca refuzi casatoria, esti vanat si ucis!

Articol de Madalina Irimia

In India, casatoriile sunt aranjate de parinti, iar tinerii trebuie sa accepte alegerea acestora. Unii dintre ei se casatoresc din dragoste, dar nu toate cazurile sunt fericite.

Exista cupluri care dezaproba alegerea familiei si fug. Cei care pleaca se adapostesc in casele unei oragnizatii care sunt impotriva casatoriilor cu forta si care le ofera asistenta juridica si protectie.

Cei care locuiesc in casele organizatiei duc o viata dura. Sunt fortati de imprejurari sa nu iasa din casa si sa stea ascunsi pentru a nu fi gasiti

Multi dintre ei au meserii de functionari, contabili sau profesori, insa sunt pregatiti sa-si riste viata pentru dragoste.

Cei care sunt gasiti de familie sunt pedepsiti, uneori cu moartea. Sunt vanati si exista recompense pe capul unora dintre ei, in familiile bogate, si nu se dau in laturi de la a-i ucide pentru ca onoarea familiei este mai importanta decat fiul-fiica lor care sunt tratati ca pe niste "proprietati".

Nu putine au fost cazurile in care recompensele au depasit mii de euro, iar cei gasiti impuscati fara mila.

Tinerii din India nu-si doresc decat o comunicare mai buna, libertatea alegerii partenerului de viata, dar si o viata mai buna. Sistemul castelor este interzis de mai bine de 50 de ani, dar cu toate acestea, el este practicat si astazi.

Sursa: apropo.ro

Foto: oneperfectmoment.com

     
Tag-uri: casatorie, India, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii