A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664054.3524.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incepand cu luna octombrie, statul va deconta tratamentele facute in strainatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-01-2013, ora 14:45

Incepand cu luna octombrie, statul va deconta tratamentele facute in strainatate

Articol de Madalina Irimia

Potrivit biroului de presa al Ministerului Sanatatii, in octombrie va intra in vigoare Directiva Europeana care obliga sa deconteze pacientului tratamentele facute in orice tara europeana.

Totusi costul tratamentului nu se deconteaza integral, ci doar cu suma pe care statul ar fi platit acelasi tratament in Romania.

Concret, daca o persoana opteaza sa se trateze in strainatate, iar o interventie costa 2.000 de euro, iar in Romania statul ar deconta pentru aceeasi interventie 500 de euro, in strainatate, romanul ar mai avea de platit 1.500 de euro.

Acelasi lucru seva intampla si daca un strain va dori sa se trateze in Romania. Casa lui de sanatate ii va achita in Romania, tariful din tara sa.

Pana acum statul roman deconta urgentele pentru romanii care calatoreau in strainatate (decontul se facea de Casa de Asigurari de Sanatate). Totodata, Ministerul Sanatatii deconta tratamentul pentru unele boli grave care nu se tratau in tara (in baza unui dosar si a unui procedeu extrem de greoi).

Sursa: apropo.ro

Foto: zf.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii