A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727685403.9588.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incendiu la Clubul Colectiv: 27 de morti, 146 de oameni inca in spital. Guvernul vrea sa declare DOLIU NATIONAL pentru 3 zile VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2015, ora 09:09

Incendiu la Clubul Colectiv: 27 de morti, 146 de oameni inca in spital. Guvernul vrea sa declare DOLIU NATIONAL pentru 3 zile VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 27, majoritatea neavand acte asupra lor, in timp ce raniti sunt peste 162. La nivelul MAI a fost activat codul rosu pentru situatii de urgenta.
NUMERE DE URGENTA: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547

Prim-ministrul Victor Ponta a convocat sedinta de guvern, sambata, pentru declararea doliului national timp de 3 zile, informeaza Biroul de presa al Executivului. Sedinta va incepe la ora 12,30.

Sinteza declaratiilor lui Raed Arafat:

- Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, ajungand la 22:43 de minute. In 11 minute.
- A fost solicitata declansarea planului rosu, prevazut pentru un numar mare de victime.
- Echipajele care au fost deplasate: 3 autospeciale de transport victime multiple, 2 unitati de primiri urgente; 29 de ambulante de prim ajutor; 3 unitati mobile de Terapie Intensiva; 1 autospecial de medic de urgenta; 11 masini de pompieri, peste 150 de persoane.
- 88 de persoane transportate, din care multi in stare grava. Pana la 184, s-au prezentat la spital persoane transferate prin mijloace private.
- In toate spitalele, au mai ramas 146 de pacienti internati si 1 deces care a survenit dupa ajungerea la UPU la Spitalul Universitar.
- Din cei 26 de decedati, 17 cel putin nu sunt inca identificati. Din cei 146 de pacienti internati, 5 inca neidentificati.
- La nivelul ISU, nu exista nicio document, nicio solicitare pentru autorizarea activitatii din locatia respectiva. Nu era emisa o autorizatie din partea ISU
O tragedie de proportii ingenunchiaza zeci de familii: 27 de tineri au murit vineri noapte si 162 au ajuns la spital, dupa ce s-a dezlantuit infernul, intr-un club din Capitala. Localul a luat foc in timp ce cateva sute de persoane petreceau acolo, la concertul trupei rock "Goodbye to Gravity". Un spectacol pirotehnic, ce trebuia sa faca showul de neuitat, a declansat insa iadul. Totul s-a aprins in jur si pentru multi spectatori a fost sfarsitul!

O coincidenta teribila este ca prima piesa de pe albumul "Mantre de Razboi", lansat aseara, se numeste "The day we die" - "Ziua in care murim".

Spectacolul pirotehnic a dezlantuit haosul in clubul in care sute de oameni venisera la concertul trupei Goodbye to Gravity. Cateva scantei, care au sarit de la artificii, au aprins mai intai un stalp, apoi totul a devenit o mare de flacari, povestesc martorii.

"Un material inflamabil, care izola un stalp, a luat foc de la niste artificii. Totul s-a desfasurat in decursul a cateva secunde" - spune un martor.

"Au facut pirotehnice la concert si a luat foc o schela. S-au extins flacarile pana la tavan si a cazut totul peste noi. Noroc ca ai scapat" - povesteste ingrozit un tanar.
Au urmat scene greu de imaginat.

"Erau usile inchise. S-au deschis usile, a aparaut din nou valvataia, nu aveam aer ne-am lasat in jos, pentru ca flacarile veneau de undeva de sus, vedeti ca sunt parlit si pe par", relateaza altcineva.

"Nu stiu cum am iesit, ce am facut. Ideea e ca am iesit si am vazut un foc extraordinar de mare si o gramada de oameni care se imbulzeau sa iasa... A fost nenorocire", spune alt tanar.

Intre timp, au ajuns si echipajele de prim ajutor. A urmat o actiune de salvare impresionanta.

Dupa ce pompierii au stins incendiul, in lupta pentru viata au intrat si oamenii care au scapat teferi din aceasta cumpana cumplita. S-au intors in club, sa ii ajute pe salvatori.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii