A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817728.1658.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Incalzirea globala: Valul de caldura a crescut considerabil numarul de decese din Elvetia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-07-2015, ora 10:03

Incalzirea globala: Valul de caldura a crescut considerabil numarul de decese din Elvetia

Articol de Madalina Irimia
Valul de caldura care a afectat Elvetia in ultimele trei saptamani a produs o crestere cu 10 % a numarului de decese in randul varstnicilor prin comparatie cu aceeasi perioada din anii precedenti, scrie EFE miercuri, citand estimari ale Ministerului Sanatatii din Federatia Helvetica.

Temperaturile ridicate — care au atins niveluri record de 36 si 37 de grade Celsius, fara sa coboare prea mult in perioada noptii — par a fi principala cauza a sporirii ratei mortalitatii, afirma ministerul, fara a exclude si unele exceptii.

Avand in vedere aceste constatari, precum si prognoza meteorologica, potrivit careia canicula reinstalata de miercuri se va prelungi pana la sfarsitul saptamanii, autoritatile elvetiene au cerut adoptarea si respectarea unor masuri speciale. Acestea vizeaza nu numai sanatatea publica, ci si pericolul de incendii, intretinut si de seceta. Prin urmare, s-a extins pe aproape intregul teritoriu al tarii intredictia de a face foc in zona de munte.

In urma cu 12 ani, valul de caldura deosebit de mare a provocat inregistrarea a peste o mie de decese in plus fata de alti ani, dupa cum a informat Ministerul Sanatatii.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii