A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831082.6072.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inca un plagiator in Guvernul Ponta. Ministrul Economiei ar fi plagiat lucrarea de doctorat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-08-2015, ora 09:11

Inca un plagiator in Guvernul Ponta. Ministrul Economiei ar fi plagiat lucrarea de doctorat

Articol de Cristian Amariei
Inca un posibil plagiator in Guvernul Ponta! Potrivit Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, pentru o treime din lucrarea de doctorat a ministrului Economiei exista suspiciunea de plagiat. Pe baza acestei lucrari, Mihai Tudose a devenit profesor la Academia SRI. Ministrul a contestat analiza si a spus ca un verdict trebuie dat de comisiile de specialitate.

Lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose se numeste „Infrastructura critica – model si strategie manageriala” si a fost sustinuta in 2010, la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” – universitate subordonata Serviciului Roman de Informatii.

Potrivit jurnalistilor de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvant cu cuvant, fie prin reformulari minore, din alta lucrare de doctorat, sustinuta, cu un an mai devreme, de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, potrivit jurnalistilor, din doctoratul comisarului-sef s-au copiat inclusiv parti din concluzii, cateva anexe si chiar o sectiune din bibliografie. Numele lui Andriciuc si lucrarea acestuia nu apar deloc in doctoratul lui Tudose, nici la notele de subsol, nici la bibliografie.

Si asta pentru ca, citat de jurnalistii de investigatie, comisarul i-ar fi vandut lui Tudose drepturile pentru cateva mii de euro.

De precizat ar fi faptul ca lucrarea lui Mihai Tudose contine la inceput si la sfarsit aprecieri de la Florian Coldea si George Maior care arata ca lucrarea este un document de referinta in domeniu.

Din analiza lucrarii lui Tudose, mai reiese ca acesta a preluat de pe blogul lui Ion Iliescu, prin reformulare, parte dintr-un discurs tinut de acesta la Istanbul, in 2008, iar de la Traian Basescu, fragmente dintr-un mesaj introductiv postat inaintea Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei din 2007.

Contactat de Realitatea TV, ministrul Economiei nu a vrut sa comenteze subiectul, spunand ca doar o comisie de specialitate va putea da un verdict concret.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii