A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664258.8679.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inaltimea influenteaza riscul de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2016, ora 08:54

Inaltimea influenteaza riscul de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer

Articol de Madalina Irimia
Inaltimea este determinata genetic, dar in ultimele decenii inaltimea copiilor si a adultilor a crescut semnificativ: la varsta adulta copii sunt de multe ori mai inalti decat parintii lor. Cea mai mare crestere in inaltime din ultimele decenii s-a inregistrat in Olanda. Olandezii sun acum cu aproape 20 cm mai inalti decat erau acum 150 de ani. Curios, Olanda este si tara cu cel mai mare consm de lapte si produse lactate pe cap de locuitor din lume.

Un nou studiu arata ca inaltimea are un impact important asupra mortalitatii cauzate de anumite boli, indiferent de indexul de masa corporala. Studiile anterioare au aratat clar ca oamenii mai inalti, in comparatie cu cei mici de statura, prezinta un risc mai redus de boli cardiovasculare si diabet de tip 2, dar au risc mai mare de cancer. Autorii studiului considera ca aceasta crestere in inaltime este un marker al supra-alimentarii cu alimente de origine animala, cu un continut ridicat de calorii.

Noile date arata ca oamenii mai inalti sunt mai sensibili la insulina si un nivel al grasimii mai scazut in ficat, ceea ce ar putea explica riscul scazut pentru boli cardiovasculare si diabet de tip 2, considera profesorul Norbert Stefan de la Universitatea din Tubingen. Aceste informatii completeaza studiile care sugereaza ca persoanele inalte se pot proteja impotriva afectiunilor metabolismului lipidelor. Cu toate acestea, activarea genei IGF-1/2 ar putea fi relationata cu o a crestere a riscului de cancer de san, cancer de colon si melanoma, deoarece procesul de crestere al celulelor este activ constant, considera autorii studiului.

Cercetatorii propun ca factorul de crestere si inaltimea sa fie luate in considerare atunci cand se discuta despre preventia acestor boli. in special, medicii ar trebui sa fie constienti ca oamenii inalti – desi mai putin afectati de boli cardiovasculare si diabet de tip 2 – prezinta un risc crescut de a suferi de cancer.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: inaltime, risc, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii