A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832913.6774.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In viitor, ne vom putea imprima obiecte direct de pe ecranul smartphone-ului. Cum va fi posibil acest lucru - VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2016, ora 13:06

In viitor, ne vom putea imprima obiecte direct de pe ecranul smartphone-ului. Cum va fi posibil acest lucru - VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Ideea a fost lansata de o noua companie infiintata in SUA. Imprimantele 3D nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. Cu toate acestea, ele nu sunt atat de mult raspandite pe piata, deoarece pretul este inca unul destul de ridicat. Prin urmare, startup-ul american OLO a decis sa vina in ajutorul celor care doresc sa intre in posesia unor astfel de dispozitive, in schimbul unei sume de numai 99 de dolari.
Imprimanta conceputa de inginerii din San Francisco este una destul de neobisnuita si, in acelasi timp, foarte practica, deoarece ea a fost inventata pentru a functiona atasata de smartphone-uri. Produsul a fost lansat cu ajutorul platformei Kickstarter si, daca initial plafonul de finantare a fost de circa 80.000 de dolari, intr-un final suma ce urmeaza sa fie investita in dezvoltarea dispozitivului a ajuns la 650.000 de dolari.

,,OLO 3D" este prima imprimanta de acest tip inventata pana acum. Ea permite utilizatorilor sai sa creeze obiecte tridimensionale, cu ajutorul luminii emise de ecranul smartphone-ului. Clientii isi propriul design, folosind o aplicatie conceputa special in acest sens.

Dispozitivul produs de catre americani foloseste o rasina fotopolimerica ce se intareste in momentul in care expusa luminii albe produse de telefon. In cadrul acestui proces, obiectul incepe sa prinda forma pe parcurs ce lumina emisa de imaginea selectata pe ecranul smartphone-ului reactioneaza cu rasina. Odata cu crearea fiecarui strat de substanta intarita, un alt strat este turnat apoi, pana cand produsul isi capata aspectul final.

Dat fiind faptul ca OLO 3D se afla inca la stadiul de proiect Kickstarter, creatorii sai nu garanteaza faptul ca produsul va ajunge in mod sigur in mainile celor pasionati de tehnologie. Cu toate acestea, americanii isi pun sperantele in succesul platformei de finantare, propunandu-si sa lanseze imprimanta pe piata in luna septembrie a acestui an.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii