A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719756911.8926.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In varsta, plinuta sau insarcinata? Piata muncii nu te vrea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-08-2013, ora 13:03

In varsta, plinuta sau insarcinata? Piata muncii nu te vrea

Articol de Madalina Irimia

3% din candidatele la un loc de munca au trebuit sa declare in scris ca nu au de gand sa nasca in urmatorii ani. Tipul acesta de discriminare fatisa a luat o amploare neasteptata de la debutul crizei si pana acum, iar anunturile de recrutare sunt cel mai elocvent exemplu in acest sens.

Pana acum cateva zile, pe site-ul ejobs.ro figura un anunt de recrutare pentru postul de asistent marketing si PR. Compania-angajator, autocaracterizata prin „profesionalism si management modern“, cerea eventualelor candidate sa aiba o prezenta placuta, sa trimita neaparat CV cu poza si sa raspunda unui mini-chestionar online in care figurau intrebari de tipul „puteti lucra seara si in weekend atunci cand situatia o cere? Va deranjeaza acest lucru?“ sau „ce planuri familiale pe termen scurt si mediu aveti?“.

Din punct de vedere legal, desi vadit discriminatoriu, este un anunt corect, intrebarile fiind astfel formulate incat angajatorul sa se poata disculpa in cazul unei eventuale implicari a autoritatilor interesate - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si Inspectia Muncii. In final, poate ca orele lucrate peste program, cine stie, ar fi fost remunerate. Iar planurile unei candidate de a face copil in viitorul apropiat ar fi fost incurajate si ar fi crescut-o pe aceasta in ochii recrutorului. In realitate, insa, probabil ca lucrurile ar fi stat exact invers.

Integral pe capital.ro

Foto: nydailynews.com

     
Tag-uri: femei, sarcina, greutate, job
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii