A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956731.394.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In urma cu 100 de ani era descoperit acest sarcofag vechi de peste 2000 de ani. MISTERUL lui a fost elucidat abia acum
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-05-2016, ora 12:01

In urma cu 100 de ani era descoperit acest sarcofag vechi de peste 2000 de ani. MISTERUL lui a fost elucidat abia acum

Articol de Madalina Irimia
In urma cu peste 100 de ani, la Giza, era descoperit cadavrul mumificat al celui mai tanar egiptean. in 1907, arheologii au scos la suprafata un sicriu cu o lungime de 44 cm si au presupus atunci ca acesta ar contine organe mumificate prelevate de la o persoana inainte ca aceasta sa fie depusa in mormant. Abia recent, cercetatorii au reusit sa afle ceea ce se gasea in spatele bandajelor: un fetus de aproximativ 16-18 saptamani.
,,Pana acum, se credea ca in interiorul sarcofagului fusesera conservate organe interne indepartate in mod obisnuit in timpul imbalsamarii cadavrelor", sustin reprezentantii Muzeului Fitzwilliam din Cambridge.

In momentul de fata, mumia este expusa la muzeu, dupa ce a fost supusa unei serii de analize non-invazive minutioase.

Egiptologii din cadrul muzeului au incercat sa afle ce se gaseste in interiorul sarcofagului folosind raze X, insa rezultatele au fost neconcludente. Prin urmare, specialistii au decis sa efectueze noi analize, la Departamentul de Zoologie din cadrul Universitatii din Cambridge, unde au putut folosi un tomograf performant.

Interpretand rezultatele analizelor, specialistii au reusit sa determine varsta pe care a avut-o fetusul atunci cand a murit: intre 16 si 18 saptamani. in ceea ce priveste dimensiunile sarcofagului, acestea sunt similare cu cele ale unei cutii de pantofi.

Cazul de fata este extrem de important, nu numai pentru faptul ca a fost descoperit un fetus cu o vechime de peste 2000 de ani, cu toate cele 20 de degete perfect conservate, ci si pentru ca mumia ne ofera noi informatii referitoare la sistemul de credinte din Egiptul Antic. Se dovedeste, astfel, ca pana si unui copil nenascut i se acorda sansa la viata de apoi.

,,Aceasta descoperire demonstreaza cat de multa atentie li se dadea copiilor nenascuti, in perioada antica a Egiptului. Grija manifestata in pregatirea inmormantarii demonstreaza in mod clar valoarea pe care egiptenii o dadeau vietii, inca din primele saptamani ale aparitiei acesteia", a declarat Julie Dawson, sefa sectiei de conservare din cadrul Muzelui Fitzwilliam, pentru publicatia britanica The Guardian.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii