A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832980.708.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In ultimele 24 de ore au fost reclamate 4 furturi de telefoane mobile, prejudiciul ridicandu-se la circa 4600 lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-01-2014, ora 12:57

In ultimele 24 de ore au fost reclamate 4 furturi de telefoane mobile, prejudiciul ridicandu-se la circa 4600 lei

Articol de Cristian Amariei

Telefoanele mobile ale celor neatenti se afla printre bunurile favorite ale hotilor, atunci cand este vorba de a obtine profituri rapide si frumoase. De ce? Telefonul mobil este un lucru mic si care poate usor de furat, mai ales cand este tinut neglijent intr-un buzunar exterior al hainei ori cand este lasat nesupravegheat intr-un loc public.

Marti, 28 ianuarie, politistii ieseni au primit patru reclamatii de la persoane carora le-au fost furate telefoane mobile. O tanara de 19 ani, din Botosani, a sesizat ca in timpul calatoriei cu tramvaiul, persoane necunoscute, profitand de neatentia, sa i-au furat din buzunarul drept exterior al hainei, un telefon mobil in valoare de 1100 lei; 10 minute au fost de ajuns pentru un student ca sa observe cat de repede pot actiona hotii. In intervalul orar 10.30-10.40 a lasat telefonul mobil pe masa din camera de camin (complex studentesc Tudor Vladimirescu), iar la intoarcere a constatat lipsa acestuia. Valoarea prejudiciului este de 500 lei; distractia l-a lasat pe un tanar de 25 de ani, din Radauti, jud. Suceava, fara un telefon mobil in valoare de 2000 lei. Bunul a fost sustras in noaptea de 24/25.01.2014, intre orele 02:00–05:00, din geanta personala lasata nesupravegheata pe tejgheaua barului din incinta unui club din mun. Iasi; un ultim furt a fost comis in incinta unui spital din Iasi. In cursul dupa-amiezei de ieri, unei paciente internate in aceasta unitate medicala i-a fost sustras telefonul mobil, lasat nesupravegheat pe pervazul de pe holul spitalului. Valoarea prejudiciului in acest ultim caz este de 1000 lei.

Telefonul mobil este un bun pe care il cumparam pentru noi, nu pentru a-l face cadou hotilor. Nu de putine ori investitia pentru a achizitiona un astfel de produs este substantiala, mai ales cand vorbim de aparate noi si performante. Iar lucrurile mici si scumpe tenteaza hotii intrucat pot fi valorificate rapid si cu un profit frumos. Atunci cand ai un telefon mobil, indiferent de valoarea lui, trebuie sa stii cum sa il tii departe de infractori. Acest lucru este valabil in fapt pentru toate bunurile pe care le detinem. In concluzie, un strop de atentie in plus nu strica nimanui si ne fereste de astfel de necazuri” declara politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

Foto: ifz.ro

     
Tag-uri: furt, telefon, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii