A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675373.3631.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In timp ce liderii lumii discuta despre securitatea nucleara, Coreea de Nord a lansat o racheta in mare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-04-2016, ora 11:22

In timp ce liderii lumii discuta despre securitatea nucleara, Coreea de Nord a lansat o racheta in mare

Articol de Cristian Amariei
Coreea de Nord a lansat vineri o racheta in mare si bruiaza semnalul GPS in Sud, a anuntat armata sud-coreeana, la cateva ore dupa ce liderii Coreei de Sud, Japoniei si Statelor Unite au avertizat Phenianul sa puna capat provocarilor, pentru ca, in caz contrar, risca noi presiuni.

Proiectilul a fost lansat din zona coastei de est a Coreei de Nord, a declarat un oficial militar de la Seul. El a precizat ca a fost vorba de o racheta sol-aer cu raza scurta de actiune, informeaza News.ro.

Lansarea a avut loc in jurul orei locale 12.45 (6.45 ora Romaniei), la cateva ore dupa ce presedintele american Barack Obama, omologul sau sud-corean Park Geun-hye si premierul Shinzo Abe au avertizat ca vor intensifica presiunea asupra statului comunist pentru activitatile sale recente.

Vineri dimineata, Seulul a acuzat Phenianul ca a transmis semnale care au bruiat receptia GPS in Coreea de Sud. Mai multe vase de pescuit s-au intors in porturi din aceasta cauza.

Phenianul si-a intensificat in ultimele saptamani discursul belicos la adresa Occidentului si a amenintat ca va lansa atacuri nucleare preventive impotriva Statelor Unite si Coreei de Sud. De asemenea, sustine ca a facut progrese importante in domeniul tehnologiei militare.

Statul comunist a desfasurat cel putin patru teste nucleare pana acum si sustine ca unul dintre ele a fost cu o bomba cu hidrogen, mult mai puternica decat o bomba atomica clasica. Majoritatea expertilor resping, insa, aceasta afirmatie.

De asemenea, analistii cred ca Phenianul a repornit un mic reactor de cercetare, intr-o posibila tentatica de a fabrica tritiu, un izotop radioactiv al hidrogenului si un ingredient esential pentru constructia unei arme de fisiune nucleara.

Occidentul este, insa, convins ca tara nu va reusi, in urmatorul deceniu, sa construiasca o racheta intercontinentala care sa ameninte Statele Unite.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii