A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833480.9257.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In ce tari isi cauta un serviciu tinerii sub 25 de ani, refuzati de angajatorii romani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-08-2013, ora 11:02

In ce tari isi cauta un serviciu tinerii sub 25 de ani, refuzati de angajatorii romani

Articol de Cristian Amariei

Multi dintre tinerii sub 25 de ani se gandesc sa munceasca in afara tarii, in conditiile in care isi gasesc cu greu un loc pe piata muncii din Romania. Marea Britanie este prima pe lista destinatiilor, in timp ce romanii de peste 45 de ani prefera Germania si Tarile Nordice.

Angajatorii care au primit cele mai multe CV-uri din partea romanilor sub 25 de ani in ultimii patru ani sunt cei din Marea Britanie, reprezentand 25% din totalul aplicatiilor, potrivit unei statistici Tjobs. Urmatoarea tara pe lista tinerilor fara job este Germania, cu 12% din aplicari.

Alte optiuni ale tinerilor romani sunt Grecia, cu 8% din totalul de CV-uri depuse, Italia, ci 7,9% si cu 6% din totalul aplicarilor acestei categorii de varsta.

Departamentul preferat de cei cu varsta sub 25 de ani este „Hoteluri / Turism”- aici s-au trimis 21,8% din totalul aplicarilor. Urmatorul departament este „Agricultura / Silvicultura / Zootehnie”, cu 16,9% din aplicari, si este urmat de „Restaurant / Catering”, cu 9,8% din total.

De asemenea, tinerii se gandesc sa isi gaseasca un job de „Au Pair / Babysitter / Ingrijire Copii”, cu 7% dintre CV-urile trimise, sau in„Constructii / Amenajari”, cu 6,9% din totalul aplicarilor.

Persoanele de peste 50 de ani sunt din ce in ce mai preferate de angajatori

Persoanele cu varsta de peste 50 de ani deveni din ce in ce mai importante pentru angajatori si le vor face tinerilor dificila misiunea de a intra pe piata muncii, este de parere Robert Asselman, strategic account manager in cadrul grupului de recrutare si munca temporara Adecco, responsabil pe regiunea Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, potrivit zf.ro.

Tinerilor le va fi din ce in ce mai greu sa intre pe piata muncii din cauza populatiei de peste 50 de ani, care pana acum era “evitata” de angajatori din cauza faptului ca ar avea o productivitate mai scazuta. Situatia s-a schimbat fata de acum 30 de ani, iar cei care vor forma viitoarele generatii de persoane varstnice sunt tocmai cei care stiu sa foloseasca astazi smartphone-uri“, a spus Asselman.

Romanii in varsta de peste 45 de ani prefera Germania si Tarile Nordice

Tara care a primit cele mai multe aplicari din partea celor cu varste intre 45 si 55 de ani, din 2009 pana in prezent, este Germania, reprezentand 16% din totalul aplicarilor acestei categorii de varsta.

Urmatoarea tara este Marea Britanie, cu 14% din aplicari, si este urmata de Italia, cu 10% din aplicari. Angajatorii din Tarile Nordice au primit cumulat 15% din totalul de CV-uri trimise romanii de peste 45 de ani.

Sursa: realitatea.net

Foto: footage.shutterstock.com

     
Tag-uri: tineri, job, angajatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii