ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2014, ora 15:59

In Romania se deschide o filiala a unei prestigioase asociatii din domeniul Sistemelor Informationale

Articol de Alexandra Stefanescu

Association of Information Systems (AIS), lider global in promovarea educatiei, practicii si cercetarii in domeniul sistemelor informationale, a aprobat, pe data de 7 martie 2014, ca in Romania sa se deschida o filiala a asociatiei.

In urma procedurilor declansate, in 2013, de colectivul Informatica Economica, din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Romania a devenit filiala a acestei prestigioase asociatii internationale din domeniul sistemelor informationale (RO AIS Chapter). Pe langa membrii din Iasi, s-au alaturat asociatiei colegi din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Galati, precum si profesionisti din industria IT. Pana la stabilirea formei finale de organizare, filiala va fi coordonata de prof. univ. dr. Dumitru Oprea, presedinte, si lect. univ. dr. Liviu Cretu, secretar executiv.

Astfel, prin intermediul AIS, mediul educational, de cercetare si industria IT au posibilitatea consolidarii si extinderii relatiilor de colaborare, pentru ca principalul scop este acela de a sprijini dezvoltarea societatii prin cunostinte avansate si promovarea excelentei in practica si teoria sistemelor informationale.

Asociatia are membri din peste 90 de tari, grupate in 3 mari regiuni: America, Europa, Orientul Mijlociu si Africa, respectiv Asia si Pacific. Prin decizia din 7 martie 2014, membrii din Romania pot organiza conferinte, workshop-uri si alte manifestari sub egida AIS.

Foto: tiki-toki.com

     
Tag-uri: asociatie, Romania, UAIC, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii