A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665127.801.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In Romania, TRATAMENTELE sunt IEFTINE DOAR PE HARTIE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2013, ora 08:15

In Romania, TRATAMENTELE sunt IEFTINE DOAR PE HARTIE

Articol de Madalina Irimia

Romanii sunt nevoiti sa-si cumpere singuri medicamente, cand ajung in spital, pentru ca valoarea tratamentelor acoperite de la bugetul CNAS este subevaluata de minister. Managerii spitalelor spun ca in realitate costul tratarii unor bolnavi este si de patru ori mai mare decat cel din hartii. In aceste conditii, cei care trebuie sa acopere diferenta de pret sunt bolnavii.

"Acum cand am fost la urgenta a trebuit sa am punga cu medicamente", a spus o femeie.

De altfel, potrivit unui studiu, 45 la suta dintre medici spun ca in spitalele in care lucreaza pacientii isi cumpara singuri medicamentele, desi ele ar trebui asigurate gratuit. Bugetele spitalelor se calculeaza in functie de numarul pacientilor tratati, in functie de un coeficient stabilit de Ministerul Sanatatii si in functie de complexitatea cazurilor. Coeficientul este subevaluat, spun managerii de spitale. De exemplu, tratamentul unei tumori ajunge la aproape 5000 lei, dar Casa de Sanatate deconteaza cel mult 1.800 de lei pentru tratarea unui pacient.

Romania aloca cei mai putini bani pentru sanatate, din Uniunea Europeana, iar Ministerul Sanatatii are la dispozitie un buget din care trebuie tratati toti pacientii. In 2011, Ministerul Sanatatii obtinea finantarea europeana pentru un proiect care sa stabileasca exact costurile serviciilor medicale. Dar, Eugen Nicolaescu a decis sa nu continue proiectul din lipsa de fonduri. Cu toate astea, acum, a hotarat sa implementeze un proiect asemanator, dar care nu prevede cofinantare din partea beneficiarului.

Pana cand se va intampla acest lucru, pacientii vor merge in continuare in spital, cu medicamente de acasa.

Sursa: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii