ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
17-03-2013, ora 15:03

In 2013, leasingul creste pe utilaj agricol

Articol de Cristian Amariei

Pentru 2013, societatile de leasing prevad o majorare cu 5% a valorii totale a pietei si o majorare a reorientarii finantarilor spre sectorul agricol si infrastructura.

Societatile de leasing financiar din Romania au finantat anul trecut bunuri in valoare de 1,362 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 1% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011.

"Optimisti fiind, putem observa ca, daca din volumul total al pietei scadem leasingul imobiliar, finantarile pentru autovehicule si echipamente au inregistrat de fapt o crestere cu aproximativ 5%, rezultat notabil in conditiile economice actuale", spune Bogdan Speteanu, director general BCR Leasing.

In 2013, specialistii intrevad o orientare a finantarilor spre sectorul agricol, energetic si de infrastructura, fara insa a neglija sectorul transporturilor care si in anii de criza a ramas un domeniu prioritar. Pentru anul in curs, BCR Leasing preconizeaza o crestere a pietei de leasing de circa 5% comparativ cu anul 2012.

Desi piata de leasing este inca dominata de finantari in euro, este de asteptat ca ponderea finantarilor in moneda nationala sa creasca in volumul total al finantarilor in leasing, in 2013 si in anii urmatori. Imprumuturile in lei protejeaza pe termen lung atat utlizatorul cat si finantatorul de riscul valutar, stabilizand piata si diminuand riscul.

"In acelasi timp, ne asteptam ca diferentele intre dobanzile pentru euro si cele pentru lei sa se diminueze, ceea ce va incuraja si mai mult finatarea in moneda locala si echilibrarea pietei", concluzionat Bogdan Speteanu.

Sursa: capital.ro

Foto: focus-energetic.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii