ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2014, ora 13:22

In 115 sectii de votare prezenta la vot a DEPASIT 100%. Locul unde au votat de 6 ori mai multi alegatori decat erau pe liste

Articol de Madalina Irimia
Daca la nivelul intregii tarii, prezenta la vot la alegerile prezidentiale a fost de 52.31%, exista si locuri in tara unde a depasit cu mult 100%. Iata care sunt acestea.

Potrivit datelor BEC, in Paltinis (judetul Sibiu), la sectia de votare 105 s-a inregistrat la primul tur al alegerilor prezidentiale un record absolut la nivel national: prezenta la vot de 600%. Pe liuste sunt inscrisi doar 27 de alegatori, insa de votat au votat 162 de persoane. Doar 7 dintre alegatori sunt insa de pe listele permanente – restul de 155 au votat pe liste suplimentare si foarte probabil sunt turisti care si-au petrecut duminica in aceasta statiune.

Pe locul doi in clasamentul sectiilor de votare unde prezenta a depasit 100% se afla cea din Ugrutiu, comuna Dragu, judetul Salaj. In acest mic sat, prezenta la vot a fost de 300%. Pe locul trei se afla sectia 180 din Mehedinti, organizata in Gradinita P.T.II din Ostrovu Mare, comuna Gogosu (prezenta de 271%) iar pe al patrulea, sectia de votare de la Ocolul Silvic din Poiana Marului, judetul Caras-Severin (prezenta la vot de 247%).

In fine, pe locul al cincilea in acest top apare tot o sectie de votare din Salaj: sectia 178, de la Caminul Cultural din Miluani, comuna Hida, o localitate vecina cu Ugrutiu, satul cu o prezenta de 300%. In Miluani prezenta la vot a fost de 230%.
In total sunt 115 sectii de votare in aceasta situatie. In general, prezenta la vot de peste 100% se explica prin numarul mare de votanti pe liste suplimentare, insa nu intotdeauna. De pilda, la o sectie din Dambovita 543 de persoane au votat cu urna mobila. Explicatia e simpla: este vorba de sectia din Penitenciarul din localitatea I. L. Caragiale.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: bitfm.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii