ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-11-2015, ora 10:06

Implanturile LED care te salveaza de durere. Calmantele devin istorie

Articol de Cristian Amariei
La fel cum medicii ne prescriu pastile pentru a indeparta durerea, in viitor ni se vor putea prescrie...Led-uri, pentru a ne scuti de durere.

O echipa de cercetatori de la Universitatea St. Louis din Washington in parteneriat cu savantii de la Universitatea Urbana Champaign din Illinois, SUA, au creat un dispozitiv care poate dirija senzatia de durere.

Echipa a demonstrat recent ca, la soareci, dispozitivul creat de ei poate fi utilizat pentru a manipula circuitele neuronale asociate cu durerea. in acest proiect, savantii au optimizat ADN-ul soarecilor astfel incat neuronii acestora sa se incalzeasca sau sa se raceasca ca raspuns la lumina.

Savantii, inca de la inceput, au privit tehnologia numita - optogenetics - din perspectiva utilizarii ca tratament impotriva durerii. Una dintre versiunile savantilor era utilizarea sursei externe de lumina, atasata in prealabil scheletului, pentru a limita circuitele neuronale directionate catre craniu. Ultimul dispozitiv creat este facut dintr-un material flexibil, subtire, care sa poata fi implantat in tesuturile delicate neuronale ale soarecilor (in teorie ale oamenilor) fara a le deteriora.

Aceasta metoda de a stimula neuronii prin lumina, ar putea fi folosita nu numai pentru a trata durerea. Ar putea ajuta cercetatorii sa inteleaga mai bine si durerile cronice care provin din neuronii sistemului nervos periferic si din maduva spinarii.

Cauzele durerilor cronice raman, in mare parte, un mister.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii