A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719646101.4393.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Implant realizat prin printare 3D pentru a inlocui 75% din craniul unui pacient
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2013, ora 17:07

Implant realizat prin printare 3D pentru a inlocui 75% din craniul unui pacient

Articol de Cristian Amariei

Tehnologia de printare 3D permite realizarea unei complicate interventii chirurgicale pentru inlocuirea a 75% din craniul unui pacient, conform LiveScience.com.

Implantul realizat cu ajutorul unei imprimante 3D poate inlocui masa osoasa din craniul unor pacienti care au suferit traume sau sufera de diferite boli, conform companiei care produce aceste proteze, Oxford Performance Materials. Compania a anuntat ca a primit unda verde din partea Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente pentru a realiza primul "implant de craniu" la 18 februarie.

"Nu exista domeniu din cadrul ortopediei care sa nu fie revolutionat de aceasta tehnologie", sustine Scott DeFelice, presedintele companiei Oxford Performance Materials.

Avantajul protezelor realizate prin printare 3D provine de la faptul ca pornesc de la un model digital scanat al craniului pacientului, fabricand apoi, strat cu strat, un obiect 3D perfect identic.

Integral pe agerpres.ro

Foto: 123rf.com

     
Tag-uri: craniu, 3D, pacient
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii