A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829951.7818.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Imigrant afgan expulzat din Romania. SRI: a facut parte dintr-o organizatite terorista
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2016, ora 10:22

Imigrant afgan expulzat din Romania. SRI: a facut parte dintr-o organizatite terorista

Articol de Cristian Amariei
Serviciul Roman de Informatii anunta ca cetateanul afgan declarat marti indezirabil de Curtea de Apel Bucuresti „a facut parte dintr-o organizatie terorista, care s-a implicat in atacuri impotriva fortelor aliate prezente in Afganistan”.

Afganul Noor Rahman Naizi va fi expulzat din Romania si va primi o interdictie de 10 ani pe teritoriul Romaniei, a decis marti Curtea de Apel Bucuresti. Afganul ceruse azil politic in Romania, ajungand aici ilegal, fara vreun document de calatorie. SRI sustine ca afganul a facut parte dintr-o organizatie terorista care a atacat fortele aliate in Afganistan si ca ajuns in Romania el a mentinut legatura cu oameni din organizatia respectiva.

„In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca N.R.N. a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Acesta a facut parte dintr-o organizatie terorista, care s-a implicat in atacuri impotriva fortelor aliate prezente in Afganistan. Dupa sosirea in Romania, el a mentinut legatura cu membrii gruparii din Afganistan, acestia continuand sa-si exercite influenta asupra solicitantului de azil din Romania", anunta Serviciul Roman de Informatii printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Noor Rahman Naizi, "aflat in Romania in calitate de solicitant al statutului de refugiat, a intrat in atentia Serviciului Roman de Informatii incepand cu anul 2015, cand a intrat ilegal in Romania".

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, sa-l declare indezirabil, pentru o perioada de zece ani, pe Noor Rahman Naizi, barbat de origine afgana care in urma cu aproximativ o luna a cerut azil politic in Romania. Hotararea a fost in urma unei sesizari facute de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea SRI.

Afganul va fi luat in custodie de Inspectoratul General pentru Imigrari si cazat intr-unul din centrele de cazare pentru refugiati, pana cand va fi expulzat din tara.

Decizia de marti a judecatorilor poate fi atacata de cetateanul afgan.

Sursa: gandu.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii