ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2011, ora 15:03

Imaginile uimitoare ale planetei si controversa din spatele lor(VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Un documentar realizat de BBC arata imagini uimitoare ale planetei, cu plantele, animalele si fenomenele surprinzatoare care ne inconjoara, insa au starnit controverse.

Documentarul "Frozen Planet" al BBC are sapte episoade care prezinta imagini unice si impresionante ale planetei, narate de Sir David Attenborough.

Intr-un videoclip de prezentare a documentarului, David Attenborough recita versurile piesei "What a Wonderful World" a lui Louis Armstrong.

Documentarul a starnit insa controverse, deoarece se pare ca secventele cu nasterea unui urs polar, despre care David Attenborough spune ca au fost filmate in salbaticie, ar fi fost de fapt filmate in captivitate, intr-o gradina zoologica din Germania.

Secventa controversata este intercalata cu imagini ale ursilor polari in salbaticie, iar naratorul spune ca puii se nasc "sub zapada".

Adevarul despre imagini nu a fost dezvaluit in cadrul programului, scrie telegraph.co.uk. Doar vizitatorii site-ului oficial al "Frozen Planet" care au vizionat un videoclip al producatorului, Kathryn Jeffs, au aflat ca era vorba despre ursi polari in captivitate.

Sir David Attenborough, in varsta de 85 de ani, a refuzat sa comenteze speculatiile. BBC a informat ca textul care insoteste documentarul a fost verificat cu atentie, iar audienta nu a fost indusa in eroare.(gandul.info)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii