A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736828637.5447.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ieri miliardar, azi filantrop. Americanul care a inventat magazinele duty-free poarta ceasuri de 15 dolari: "Arata o ora mai exacta decat un Rolex"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-10-2012, ora 11:42

Ieri miliardar, azi filantrop. Americanul care a inventat magazinele duty-free poarta ceasuri de 15 dolari: "Arata o ora mai exacta decat un Rolex"

Articol de Madalina Irimia

Cand americanul cu origini irlandeze Chuck Feeney si-a vandut businessul, revista Forbes l-a pozitionat in topul miliardarilor lumii. Nu s-a grabit insa sa-si cheltuiasca banii pe vacante luxoase si excentricitati, alegand sa devina filantrop full-time. Acum, conationalii sai il considera cel mai mare filantrop in viata.

Fondatorul Atlantic Philanthropies, una dintre cele mai mari fundatii de caritate din lume, Charles Francis Feeney, cunoscut drept Chuck Feeney (81 de ani), a facut o avere considerabila prin grupul sau de magazine duty-free, amplasate in aeroporturile din lumea intreaga.

Shopping duty-free a fost implementat prima oara in 1960, in Hong-Kong. Astazi, este cunoscut drept conceptul care le ofera pasagerilor ce tranziteaza aeroporturile posibilitatea achizitionarii unor produse la preturi reduse, care nu includ taxele de import.

Grupul Duty Free Shoppers s-a extins de atunci pe toate continentele. Mai mult, afacerea infiintata de Feeney a devenit ulterior cel mai mare retailer de pe segmentul travel. In 1996, fondatorul sau a vandut insa grupul catre proprietarul producatorului francez de bunuri de lux, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernard Arlnault (cel mai bogat om din Europa), pentru 1,67 miliarde de dolari.

Chuck Feeney a trecut ulterior de la viata de miliardar la cea de filantrop. Nu si-a cheltuit averea pe produse de lux, vacante exotice sau alte extravagante. „Am ajuns sa ma conving ca satisfactia de a-mi dona banii si a vedea cum din acest lucru rezulta ceva minunat, precum un spital ori o universitate, era mult mai mare decat a-i depune intr-o banca, lasandu-i sa se inmulteasca”, a declarat Feeney intr-un interviu pentru Financial Times.

Integral pe incont.ro

Foto: philanthropy.ie

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii