A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811359.9258.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iedera invinge tusea in mod natural
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11-2014, ora 12:11

Iedera invinge tusea in mod natural

Articol de Madalina Irimia
Bolile respiratorii insotite de chinuitoarea tuse sunt la ordinea zilei in aceasta perioada. in raceli, gripa, bronsite, pneumonii apare, pe langa alte simptome, si tusea. Fie ca este seaca sau productiva, fie acuta sau cronica, tusea le creeaza un mare disconfort pacientilor si mai ales copiilor. Un copil care tuseste, respira cu dificultate si nu se poate odihni, din aceasta pricina reprezinta un mare motiv de ingrijorare pentru parinti.

De altfel, tusea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care parintii merg cu copilul la medicul pediatru. Vestea buna este ca tusea poate fi calmata prin mijloace naturale, sigure si eficiente.

Tusea reprezinta un semnal de alarma si trebuie tratata cu seriozitate inca de la inceput. Din pacate, nu intotdeauna acordam atentia cuvenita acestei probleme de sanatate. Acesta este motivul pentru care de multe ori tusea se agraveaza odata cu boala in care a aparut. O alta greseala frecventa este administrarea de antibiotice imediat ce apare tusea, ceea ce nu este necesar decat in cazul infectiilor bacteriene. Tusea poate fi tratata cu succes si cu ajutorul unei substante active naturale: extractul uscat din frunze de iedera.

Extractul de iedera — un antitusiv dovedit stiintific

Iedera medicinala este o substanta naturala folosita in tratarea tusei. Efectele binefacatoare ale extractului uscat din frunze de iedera sunt dovedite stiintific. Substantele active pe care le contine iedera — numite saponine — sunt in mod constant cercetate si verificate prin noi studii. Spre exemplu, extractul patentat de iedera EA 575 — care poate fi comparat cu o amprenta digitala — este certificat pentru eficienta si siguranta sa in tratamentul tusei. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iedera poate fi utilizat atat in formele acute de tuse, cat si in bolile inflamatorii bronsice cronice insotite de tuse. Acest medicament obtinut din iedera este bine tolerat si poate fi administrat atat copiilor (de la varste de sub 1 an), cat si adultilor.

Efectele binefacatoare ale iederei

Extractul din frunze de iedera are capacitatea de a trata eficient episoadele de tuse datorita saponinelor — acele substante cu proprietati pneumo-active. Saponinele au urmatoarele efecte binefacatoare asupra tractului respirator:

1. efect antiinflamator — agentii patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoaca inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele actioneaza impotriva agentilor patogeni, inhiband procesul inflamator;
2. lichefiaza mucusul — saponinele lichefiaza mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai usor prin tuse;
3. calmeaza tusea — pe masura ce mucusul se elimina, tusea se calmeaza si dispare treptat;
4. usureaza respiratia — datorita efectului de relaxare a musculaturii bronsice, caile aeriene ingustate se dilata si puteti respira din nou mai usor.

Iedera, din Antichitate... la fitomedicina moderna

Iedera medicinala este folosita in tratamentul bolilor de plamani inca din Antichitate. Hippocrate, parintele medicinei, este printre primii care au recunoscut efectele binefacatoare ale iederei. Dar abia in secolul al XIX-lea, un medic din sudul Frantei a introdus aceasta planta in tratamentul curent al tusei. Medicul francez a observat cum copiii care obisnuiau sa bea lapte din vase facute din lemn de iedera nu sufereau de tuse. El a descoperit ca substantele active din iedera treceau in lapte si astfel copiii erau feriti de tuse.

In fitomedicina moderna, iedera este utilizata ca medicament pentru tratamentul eficient al tusei. in prezent, extractul uscat din frunze de iedera este inclus in compozitia multor preparate farmaceutice, indicate atat copiilor, cat si adultilor. Compozitia exacta si prepararea unui extract de iedera poate avea influenta asupra eficacitatii sale. De aceea, este important de stiut ca preparatele ce contin extract patentat de iedera EA 575 se disting datorita unui proces de fabricare propriu.

Sursa: agerpres.ro
Foto: realitatea.net
     
Tag-uri: iedera, tuse, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii