A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831941.1849.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iata cum isi pot securiza profiturile producatorii de porumb
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-12-2012, ora 11:19

Iata cum isi pot securiza profiturile producatorii de porumb

Articol de Cristian Amariei

Porumbul de pe piata interna este mai ieftin in prezent, chiar decat la recoltare. Producatorii locali nu se inghesuie sa-l vanda, pentru ca se asteapta la majorari de preturi dupa sarbatori.

La momentul recoltarii, porumbul din productia interna era cumparat la un pret de 1,1 lei pe kilogram, dupa care pretul a scazut la 90 de bani pe kilogram, spune Nicolae Sitaru, presedintele Asociatiei Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita. In ultima perioada, pretul si-a mai revenit, dar tot nu a ajuns la nivelul de la recoltare, adauga Sitaru. Acesta sustine ca sunt cantitati disponibile in piata, chiar din recolta din 2011, iar cel mai probabil vor ajunge la export.

Insa exista si voci care spun ca strategia este periculoasa, si ca fermierii s-ar putea alege chiar cu mai putini bani. Cum poate fi, totusi, limitat riscul si maximizat profitul?

Mai mult, pe agrointel.ro

Foto: infomg.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii