A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664059.1006.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasiul ar putea avea un Muzeu al Tramvaiului. Muzeul ar putea fi construit pe locul depoului de la Gara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-04-2015, ora 11:39

Iasiul ar putea avea un Muzeu al Tramvaiului. Muzeul ar putea fi construit pe locul depoului de la Gara

Articol de Madalina Irimia
Iasiul ar putea intra pe lista oraselor care au un Muzeu al Tramvaiului. Un arhitect este cel care propune realizarea unui proiect, care sa puna in valoarea acest simbol al orasului. si nu este vorba doar despre o expozitie, ci despre un concept cu multe idei provocatoare, printre care si cea a unui tramvai suspendat, scrie digi24.ro.

Viitorul Muzeu al Tramvaiului ar urma sa fi amplasat in locul depoului situat in zona Garii. Proiectul presupune construirea unui nou spatiu expozitional modern, in care sa fie prezentate mai multe tipuri de vagoane care au rulat pe strazile Iasiului, dar si expozitii cu bilete, abonamente sau chiar cu evolutia boghiului de tramvai.

"In momentul de fata exista o anumita tendinta de a transforma acel sit intr-o locatie pentru un viitor muzeu. Dotarile depoului actual de la Gara fiind mutate undeva in zona Dacia," a spus Tiberiu Teodor-Stanciu, arhitect.

Pe langa latura sa expozitionala, proiectul vine si cu o serie de provocari extrem de indraznete. Cea mai interesanta idee este aceea de a fi realizat un tramvai suspendat, care sa lege doua cartiere importante ale orasului.

"Proiectul uneste cartierul Alexandru, atat de aproape si totodata atat de departe, de centrul orasului printr-un sistem monorail cu un tramvai suspendat asemeni celui pe care il intalnim si astazi in orasul Wuppertal din Germania," a mai explicat Tiberiu Teodor-Stanciu, arhitect.

Proiectul Muzeului Tramvaiului s-a nascut anul trecut, sub forma unei lucrari de licenta. in realizarea acestui concept, arhitectul s-a inspirat de la cateva dintre cele mai moderne muzee de acest gen din lume:

"In primul rand as vrea sa spun ca acest proiect este lucrarea de diploma sustinuta la finalul anului 6 in cadrul Facultatii de Arhitectura G.M.Cantacuzino din Iasi. Alegerea temei Muzeul Tramvaiului pentru acest proiect a venit in primul rand ca urmare a pasiounii mele pentru orasul natal, iar in al doilea rand datorita pasiunii pentru tramvaie a fratelui meu."

Cea mai mare provocare a acestui proiect este costul pentru infiintarea muzeului, care s-ar putea ridica la cateva zeci de milioane de euro.
     
Tag-uri: iasi, muzeu, tramvai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
johhnyFox,  13.07.2017 08:31

4zim47nzlntjkx0wyf google google uimyn1kwocp8p5sks2

   
johhnyFox,  12.07.2017 01:22

hg8zf99vh51j9m61uv google google rrybzz27bysn3niw67

   
JerryKah,  03.07.2017 08:05

fbf2a53s1cvizt61eo google google 8qxsnmmaouh055x2x2

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii