ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-03-2013, ora 17:04

Iasi: Din 1 aprilie va fi operationalizat un nou ghiseu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar

Articol de Alexandra Stefanescu

In vederea reducerii timpului de asteptare la ghiseele de lucru cu publicul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, incepand cu data de 1 aprilie, va fi operational un nou ghiseu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar la sediul Politiei Municipiului Iasi – strada Otilia Cazimir, numarul 14, Iasi.

In prezent, la nivelul judetului Iasi functioneaza deja un numar de 5 ghisee cu publicul pe aceasta linie, astfel :

1. Resedinta I.P.J. Iasi

2. Politia Municipiului Pascani

3. Politia Orasului Targu Frumos

4. Politia Orasului Harlau

5. Politia Orasului Raducaneni

Persoanele fizice nascute in strainatate, persoanele juridice, persoanele fizice care figureaza cu mentiuni in evidentele cazierului, se vor adresa pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar la ghiseul de la resedinta Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, strada Mihai Costachescu, nr. 6.

ACTE NECESARE IN VEDERERA OBTINERII CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR

- CERERE TIP cu datele de stare civila completate cu majuscule, motivata (se depune personal la unitatea de politie de la locul de nastere, domiciliu sau resedinta);

- ACTUL DE IDENTITATE aflat in termen de valabilitate ;

- TIMBRUL FISCAL in valoare de 2 lei;

- TAXA PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR in valoare de 10 lei achitata la DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE A JUD. IASI – TREZORERIA MUN. IASI .

In situatia in care se va depune prin imputerniciti, aceasta va fi insotita de o procura autentificata in conditiile legii: in tara de catre un notar public sau in strainatate- procura autentificata prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine.

Pentru statele care au aderat la coventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.

Procura trebuie sa fie formulata in termeni clari, sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului.

In cazul procurii eliberate de un notar din strainatate, aceasta trebuie sa fie tradusa si legalizata de un notar din tara.

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

In ambele situatii, persoana mandatata sa ridice certificatul de cazier judiciar trebuie sa prezinte procura in original precum si actul de identitate aflat in termen de valabilitate.

Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data emiterii nu numai pentru motivul pentru care a fost eliberat.

PROGRAM

Pentru ghiseul de la sediul Politiei Municipiului Iasi

Foto: glasul-hd.ro

     
Tag-uri: ghiseu, Iasi, cazier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii