ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2015, ora 11:41

Iarna poate fi suportata mai usor daca se iau masuri adecvate

Articol de Madalina Irimia
La sfarsitul toamnei, cand timpul este mai mohorat, iar zilele se scurteaza, este timpul sa se ia masuri pentru imbunatatirea sistemului imunitar. Site-ul passionsante.be trece in revista cateva dintre acestea, eficiente si usor de aplicat.

Un mod de viata sanatos este mai important ca oricand. Alimentatia trebuie sa fie variata si sa contina destule legume si fructe, mai ales legume de sezon, astfel incat sa existe un aport suficient de minerale si vitamine. Sunt indicate cerealele complete (paine, paste, orez), care contin multe fibre ce contribuie la buna functionare a sistemului digestiv. Nu trebuie neglijata nici cantitatea necesara de lichide, iar o cana de ceai in zilele friguroase face minuni.

In anotimpul friguros este bine sa se doarma suficient, corpul avand nevoie de odihna pentru a putea face fata provocarilor fiecarei zile. Stresul trebuie evitat, acesta putand duce la tulburari ale somnului si la scaderea imunitatii.

Si igiena este importanta iarna, fiind recomandat ca mainile sa fie spalate regulat si sterse. Nasul se sterge de preferinta cu batiste de hartie, de unica folosinta.

Desi este frig, zilele sunt intunecate si uneori umede, nu trebuie neglijata miscarea. Ea poate consta intr-o plimbare in timpul pauzei de masa sau jogging in parc, seara, cei care practica aceasta activitate luand o gura de aer proaspat si simtindu-se odihniti.

Iarna, tendinta este sa se incalzeasca incaperile, uneori prea mult. Aerul uscat, datorat incalzirii, poate da peste cap sistemul imunitar. De aceea este importata aerisirea cu regularitate a casei si a biroului.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii