ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-10-2012, ora 14:44

IT-istii care au devenit milionari in Romania

Articol de Cristian Amariei

Ultimii ani au asezat Romania pe harta IT-ului global, iar posibilitatile par nelimitate in industria care, in fond, implica minte si ambitie umana, mai degraba decat resurse brute.

Asa cum explica un cercetator roman de la Facebook, in Romania exista, pentru prima data in istorie, potentialul unei industrii pur intelectuale, in care diferenta nu o mai fac resursele naturale sau mijloacele pasive de productie, ci numai inovatia umana. Atunci cand ingredientele acestea se alatura unui spirit antreprenorial de exceptie, se obtine reteta succesului in IT, semnata in acest an de catre Zoltan Teszari, de sotii Talpes, de Tiberiu Urdareanu, si de multi alti vizionari romani.

Numit si “milionarul fara chip”, Zoltan Teszari are mai multi bani decat ar putea cheltui intr-o viata si o poveste care ar putea fi transformata cu succes intr-un scenariu de film. Fiu al unui tinichigiu, Teszari si-a inceput activitatea de antreprenor printr-o mica afacere cu inghetata, urmand sa investeasca banii obtinuti in telecomunicatii. Fost sportiv de performanta, oradeanul s-a casatorit cu iubita sa din copilarie, iar astazi este tatal unui baiat. Modest, filantrop si discret, Teszari este absent din viata publica si cunoscut personal numai de cativa dintre angajatii sai, care ii respecta pe deplin dorinta de confidentialitate. RDS&RCS, compania dezvoltata de catre “milionarul invizibil”, furnizeaza servicii de telecomunicatii in Romania, Spania, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia, fiind unul dintre cei mai puternici operatori de regiune.

Integral pe capital.ro

Foto: business24.ro

     
Tag-uri: IT, industrie, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii