A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835283.7475.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE, turul II. Bistrita-Nasaud: Pungi cu alimente atârnate de portile unor localnici/Hunedoara - Sectie de vot deschisa cu o intarziere de o ora si jumatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-11-2014, ora 10:36

INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE, turul II. Bistrita-Nasaud: Pungi cu alimente atârnate de portile unor localnici/Hunedoara - Sectie de vot deschisa cu o intarziere de o ora si jumatate

Articol de Cristian Amariei
O sectie de votare din judetul Hunedoara a fost deschisa cu o intarziere de o ora si jumatate, dupa ce reprezentantii biroului local au constatat ca a disparut stampila de control, fiind anuntata Politia, transmite MEDIAFAX.

Incidentul s-a inregistrat la sectia de votare nr. 320 organizata in Caminul Cultural din comuna hunedoreana Bucuresci, care a fost deschisa la ora 8.30, dupa ce reprezentantii biroului local au anuntat ca a disparut stampila de control care se aplica pe buletinele de vot si pe procesul verbal dupa incheierea votului.
oara: Sectie de vot deschisa cu o intarziere de o ora si jumatate
Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean (BEJ) Hunedoara, Roberta Cristina Roncioiu, a declarat ca a fost anuntata Politia, in timp ce sectia a primit o alta stampila de control si astfel a inceput procesul de votare.

"Din cate stim, nu au fost oameni care sa fi asteptat sa-si exercite dreptul la vot”, a spus purtatorul de cuvant al BEJ Hunedoara.

In judetul Hunedoara, sunt asteptati la urne 400.250 de alegatori in cele 524 de sectii de votare, din care 46 sunt in municipiul resedinta de judet, Deva.
Presedintele unei sectii de votare din Maracineni (Buzau) a fost preluat de o ambulanta si transportat la spital, duminica, la scurt timp de la deschiderea urnelor, dupa ce i s-a facut rau, in timp ce presedintele unei alte sectii de votare din judet nu s-a putut prezenta pentru ca s-a imbolnavit.

Potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean (BEJ) Buzau, judecatorul Mihail Stanescu, doua cazuri neprevazute s-au inregistrat la deschiderea urnelor, insa in nicio situatie nu a fost afectat procesul electoral. transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, presedintelui unei sectii de votare din localitatea Maracineni i s-a facut rau la scurt timp de la deschiderea urnelor. Presedintele sectiei de votare, o femeie, a suferit o cadere de glicemie, motiv pentru care a fost solicitata o ambulanta care a preluat-o si transportat-o la spital.

Presedintele BEJ a spus ca procesul electoral nu a fost afectat, conducerea sectiei fiind preluata de loctiitorul presedintelui.

Pe de alta parte, la o sectie de votare din municipiul Buzau membrii biroului au fost anuntati la ora 7.00 ca presedintele nu se poate prezenta pentru ca s-a imbolnavit, fiind transportat la spital. si in acest caz, activitea a fost preluata de loctiitor, iar procesul electoral nu a fost afectat.

Potrivit presedintelui BEJ Buzau, pana la ora transmiterii acestei stiri nu au fost formulate plangeri ori reclamatii.

In judetul Buzau, numarul alegatorilor si al sectiilor de votare nu s-a modificat fata de primul tur al alegerilor. Astfel, duminica, in judet sunt asteptate la urne 399.050 de persoane care pot vota la 427 de sectii de votare.
Mai multi cetateni din satul bistritean Rusu Bargaului au gasit, duminica dimineata, pungi cu ulei, zahar si faina, care erau atarnate de portile caselor si care nu erau inscriptionate, dar pe care reprezentantii ACL Bistrita-Nasaud le atribuie adversarilor politici de la PSD.

Copresedintele ACL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, aflat in zona, a fost sesizat de localnici.

"Initiativa nu e a noastra. Asta va spun in mod cert, pentru ca noi le-am gasit. Sunt pungi cu mita electorala: ulei, zahar si faina, aceeasi mita care s-a dat dintotdeauna, din toate timpurile in Romania, clasice. Eu, la un moment dat, intr-o conferinta de presa, spuneam ca poate ca am scapat, dar uite ca nu am scapat. Ce pot spune este ca sunt puse recent. Sa le gasesti in porti dimineata la 7.00 - 7.30 inseamna ca au fost puse in dimineata aceasta. Eu cred ca, in momentul in care omul ajunge la vot, militantul sau soldatul credincios, zelos, ce o fi el acolo, o sa-i spuna omului ca i-a lasat ceva si sa aiba grija cu cine voteaza. Cred ca acesta e sistemul pentru ca altfel nu se leaga lucrurile”, a declarat Stelian Dolha corespondentului MEDIAFAX.

Copresedintele ACL Bistrita-Nasaud a precizat ca va sesiza Politia si Biroul Electoral Judetean.
"Sesizam Politia si Biroul Electoral Judetean. Ma gandeam ca lucrurile sunt securizate putin mai bine. Mi-e foarte greu sa cred ca umbla o masina pe strada si Politia, care ar trebui sa fie mult mai vigilenta, nu a vazut. E mita electorala in toata regula. Oamenii nu stiau de unde sunt. Nu stiu cine le-a dat. Oamenii au spus toti ca le-au gasit agatate in porti. Una chiar am gasit-o noi agatata in poarta. Cand au aflat ca e mita electorala, oamenii s-au speriat”, a declarat Stelian Dolha.

In turul intai al prezidentialelor, in comuna Josenii Bargaului, condusa de primar PSD si din care face parte si satul Rusu Bargaului, a castigat Klaus Iohannis, care a fost votat de 46,52% dintre electori, Victor Ponta obtinand 34,01% din voturi.

In judetul Bistrita-Nasaud, sunt asteptati la urne 262.104 de cetateni cu drept de vot, in judet fiind amenajate 313 sectii de votare, din care 57 in municipiul Bistrita.

Prezenta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale a fost de 61,09%.

Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii