A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833269.9827.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ICCJ a verificat starea drumurilor si a zborurilor, pentru a vedea daca Fenechiu a lipsit justificat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-01-2014, ora 17:53

ICCJ a verificat starea drumurilor si a zborurilor, pentru a vedea daca Fenechiu a lipsit justificat

Articol de Cristian Amariei

Judecatorii ICCJ au cerut de la Ministerul Transporturilor si CNADNR detalii despre starea drumurilor, a zborurilor si mersul trenurilor, pentru a vedea daca Relu Fenechiu si alti trei inculpati din dosarul "Transformatorul" au lipsit justificat la termenul de luni.

Completul de cinci judecatori a solicitat Ministerului Transporturilor si CNADNR informatii despre situatia curselor aeriene, feroviare, dar si a drumurilor pe rutele Cluj-Bucuresti, Iasi-Bucuresti pentru a vedea daca inculpatii si avocatii care au lipsit de la termenul de luni pentru ca nu au putut ajunge din cauza conditiilor meteo.

Instanta a primit documentatia solicitata si a constatat ca rutele aeriene Cluj-Bucuresti si Iasi-Bucuresti au fost functionale si ca s-au inregistrat intarzieri intre 1 si 40 de minute, ceea ce arata ca zborurile s-au desfasurat in limite rezonabile.

Judecatorii au constatat ca toate trenurile au circulat si, de asemenea, ca, potrivit raspunsului CNADR, toate drumurile care fac legatura intre cele doua judete si Bucuresti au fost functionale, cu unele restrictii pe unele segmente de drum.

La termenul de marti al procesului, instanta suprema a dat cuvantul procurorului DNA, pentru a prezenta motivele pentru care solicita marirea pedepselor tuturor inculpatilor din acest dosar.

Relu Fenechiu s-a prezentat marti la instanta suprema pentru a participa la dezbaterile finale din dosarul "Transformatorul" si a aratat, la intrare, ca nu i s-au admis probe care demontau acuzatiile DNA, motiv pentru care si-a pierdut optimismul, si doar Dumnezeu il mai ajuta.

Relu Fenechiu le-a declarat jurnalistilor ca a fost plecat din Bucuresti, de sambata, la Iasi, unde a participat la botezul copilului lui Cristian Adomnitei, si a revenit in Capitala cu avionul.

Fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, a spus ca nu a putut ajunge la termenul de luni al procesului din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, iar intrebat de ce nu a venit cu trenul, el a precizat ca nu circula din principiu cu acest mijloc de transport, din cauza ineficientei.

Intrebat daca este pregatit moral pentru o evenutala condamnare, marti la ICCJ, Lucian Fenechiu a precizat ca in opinia sa decizia legala este cea de achitare in cazul sau.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme trebuia sa ia in discutie luni dosarul "Transformatorul, insa discutiile si pledoariile finale au fost amanate pentru marti, dupa ce avocatii lui Relu si Lucian Fenechiu au aratat ca acestia nu au putut sa se prezinte, din cauza vremii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Sursa: mediafax.ro

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii