ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2015, ora 08:35

ICCJ a decis: Klaus Iohannis NU a fost in incompatibilitate. seful statului CASTIGA procesul cu ANI

Articol de Madalina Irimia
Klaus Iohannis scapa de procesul cu ANI. ICCJ a decis, miercuri, definitiv ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a fost primar al Sibiului, informeaza Romania TV. Magistratii au respins astfel ca nefondat recursul ANI in dosarul de incompatibilitate al presedintelui.

Klaus Iohannis a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate in dosarul de incompatibilitate. Instanta Suprema a respins astfel recursul formulat de Agentia Nationala de Integritate dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI.

Decizia instantei supreme, prin care s-a stabilit ca Iohannis nu a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete, este definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (iCCJ) s-a pronuntat miercuri in cazul recursului ANI, dupa ce amanase luare deciziei cu o saptamana.

La termenul procesului din 14 ianuarie, reprezentantul ANI a cerut judecatorilor admiterea recursului, aducand ca argument o decizie a Curtii Constitutionale privind incompatibilitatea alesilor locali.

La randul lor, avocatii lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vadit neintemeiat" si au aratat ca decizia CCR nu a fost redactata si ca nu se cunosc motivele luarii acestei decizii de catre judecatorii CCR.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii