A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630840.1877.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Hormonul dragostei", noua metoda prin care poate fi tratata DEPENDENTA DE ALCOOL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2014, ora 11:02

"Hormonul dragostei", noua metoda prin care poate fi tratata DEPENDENTA DE ALCOOL

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii americani au descoperit un hormon care ii ajuta pe oameni sa scape de dependenta de alcool, scrie Descopera.ro.

Hormonul, numit oxitocina sau „hormonul dragostei”, este cunoscut pentru rolul sau in facilitarea relatiilor sociale si in stimularea afectiunii.

Studiul a fost realizat pe un numar de 11 alcoolici, care au fost impartiti in doua grupuri si au luat parte la un program de dezintoxicare cu durata de trei zile. Cei din primul grup au primit doua doze de oxitocina pe zi, administrate cu ajutorul unui spray nazal, in timp ce persoanele din grupul de control au primit un placebo.

In timpul cercetarii, specialistii au observat ca participantii din grupul tratat cu oxitocina au resimtit in masura mai mica pofta de a bea alcool si au avut simptome de sevraj mai usoare, comparativ cu cei din grupul de control. De asemenea, cei din prima categorie au simtit mult mai putin nevoia de a lua lorazepam, un medicament folosit in timpul curelor de dezintoxicare, pentru reducerea efectelor sevrajului.

Cercetarea dovedeste ca tratamentul cu oxitocina il poate inlocui pe cel cu lorazepam, medicament care poate da dependenta si are efecte secundare neplacute, cum ar fi insomniile.

Specialistii spun ca nu au stabilit exact modul in care actioneaza oxitocina, pentru reducerea dependentei de alcool, insa deocamdata nu au sesizat niciun efect advers.

Sursa: gandul.info

Foto: healthland.time.com

     
Tag-uri: dependenta, alcool, hormon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii