ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2014, ora 09:48

Hollande si Merkel catre Porosenko si Putin: „Nu mai pierdeti timpul!”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, care au discutat la telefon marti seara cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, si cu presedintele ucrainean, Petro Porosenko, i-au indemnat sa reia negocierile "pentru a nu mai pierde timpul", a anuntat Palatul Elysee, potrivit AFP.

"Discutiile din cadrul grupului de contact trebuie reluate la Misnk cat la repede cu putinta si sa duca la rezultate concrete asupra urmatoarelor puncte, in vederea punerii lor rapide in aplicare: un acord de incetare a focului efectiv si durabil, schimburile de prizonieri si ameliorarea situatiei umanitare in teritoriile aflate sub controlul separatistilor", potrivit unui comunicat al presedintiei franceze.

"Convoaiele care vin din Ucraina, Rusia si UE trebuie toate desfasurate conform dreptului ucrainean", mentioneaza documentul amintit.

Aceasta convorbire intre Francois Hollande, Angela Merkel, Petro Porosenko si Vladimir Putin a avut loc "inainte de participarea la Consiliul European din 18 decembrie, care va analiza situatia din Ucraina".

Liderii francez si german le-au cerut omologilor ucrainean si rus "sa faca un bilant al discutiilor in curs dintre Kiev si Moscova asupra punerii in practica a protocolului de la Minsk de la 5 septembrie 2014".

Potrivit comunicatului, "ei au subliniat importanta de a obtine progrese si de a nu mai pierde timpul", asa cum Francois Hollande i-a spus lui Vladimir Putin pe 6 decembrie, la Moscova.

Seful statului francez a mai discutat la telefon, duminica dupa-amiaza, cu cancelarul Angela Merkel si cu presedintele Petro Porosenko despre situatia din Ucraina, reaminteste AFP.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii