ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-07-2015, ora 08:46

Hillary Clinton, scandal cu informatii clasificate, inainte de nominalizare: Nu am trimis si nu am primit

Articol de Cristian Amariei
Hillary Clinton, candidata la alegerile prezidentiale din Statele Unite, a declarat, sambata, ca nu a trimis si nici nu a primit informatii clasificate intr-un cont de email privat in timp ce era secretar de stat, ca raspuns la scrisoarea unui inspector guvernamental in aceasta saptamana, relateaza agentia Reuters.

"Nu am trimis si nu am primit nimic clasificat la acea vreme", a afirmat dna Clinton in fata reporterilor la un eveniment de campanie in Iowa (nordul SUA).

Clinton, vazuta drept cea mai probabila nominalizare democrata pentru 2016, a fost criticata pentru utilizarea unui cont de email privat in anii cand era sefa diplomatiei americane, iar aceasta controversa a alimentat ingrijorarile ca ea a incercat sa se eschiveze de la transparenta si obligatiile prin lege de a tine evidenta.

Cel putin patru emailuri din contul privat de mesagerie electronica folosit de Clinton in timp ce era secretar de stat contineau informatii clasificate, a declarat inspectorul general Charles McCullough, care supravegheaza agentiile de informatii din Statele Unite, membrilor Congresului intr-o scrisoare joi.

Clinton a afirmat sambata ca nu are "nicio idee" despre emailurile mentionate in scrisoare.

In scrisoarea sa, McCullough afirma ca in 40 de emailuri examinate din aproximativ 30.000 trimise sau primite de dna Clinton s-au gasit cel putin patru care contineau informatii clasificate de guvern ca secrete.

Informatia era clasificata in momentul in care emailurile au fost trimise, noteaza McCullough.

Scandalul legat de utilizarea contului privat de email, legat la un server pentru serviciu in locuinta ei din New York, a izbucnit in martie, urmand un val de critici din partea adversarilor politici.

Republicanii au acuzat-o pe Clinton de incercare de a evita legile asupra informarii prin utilizarea sistemelor ei private.

Favorita pentru a reprezenta Partidul Democrat in alegerile din noiembrie 2016, Clinton a declarat in mod repetat ca nu a incalcat nicio lege sau regula evitand un cont de email standard guvernamental.

In timp ce Clinton se confrunta cu o concurenta redusa pentru nominalizarea Partidului Democrat, mai multe sondaje recente arata ca o majoritate din alegatori o considera nedemna de incredere, o perceptie potential exacerbata de controversa asupra emailurilor ei, noteaza Reuters.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii